DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

1050 Konutlar’da kardeşlik sofrası

Osmangazi Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca ilçenin dört bir yanına yaydığı "Gönül Sofraları" projesi, 1050 Konutlar Mahallesi sakinlerini bir araya getirdi.

Giriş: 06.03.2026 11:43
Paylaş
1050 Konutlar’da kardeşlik sofrası

Paylaşma ve dayanışma kültürünü mahalle kültürüne entegre eden buluşma, yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Kapalı Pazar Alanı’nda Dev Kardeşlik Sofrası

1050 Konutlar Mahallesi’ndeki Kapalı Pazar Alanı’nda kurulan iftar sofrası, mahalle sakinlerinden büyük ilgi gördü. İftar vaktinden önce alanı dolduran vatandaşlar, Ramazan’ın manevi atmosferini komşularıyla birlikte teneffüs etti. Ezanın okunmasıyla dualar eşliğinde oruçların açıldığı programda, pazar alanı dev bir dayanışma merkezine dönüştü.

Komşuluk İlişkileri ve Sosyal Dayanışma

Osmangazi Belediyesi’nin organize ettiği bu buluşmalar, sadece bir yemek programı olmanın ötesinde, mahalledeki komşuluk bağlarını güçlendirmeyi ve toplumsal birliği pekiştirmeyi hedefliyor. Vatandaşların birbiriyle kaynaştığı ve Ramazan bereketini ortaklaşa yaşadığı bu anlamlı ortam, mahalle kültürünün yaşatılmasına katkı sağladı.

Paylaşma Geleneği Mahallelerde Sürüyor

İlçenin farklı mahallelerinde her gün kurulan bu sofralar, Ramazan’ın en köklü geleneklerinden olan "paylaşma" ruhunu canlı tutuyor. 1050 Konutlar Mahallesi’nde düzenlenen bu program da belediyenin sosyal projeleri kapsamında yürüttüğü kapsayıcı hizmet anlayışının güçlü bir örneği olarak hafızalarda yer edindi.

Yorumlar

Haber Arama