Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Ekim’de açıkladığı 450 milyon dolarlık finansmanın, depremzedeler arasında bulunan küçük ve orta ölçekli işletmelerin hesaplarına yatırılmaya başlandığını duyurdu. Bakan Kacır, bu destek paketinin Türkiye Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi kapsamında hayata geçirildiğini ve KOSGEB tarafından işletmecilere ulaştırıldığını belirtti.
Bakan Kacır, deprem bölgesindeki sanayi sitelerindeki yıkımın etkilerini en aza indirmek adına çalışmalara hemen başladıklarını ifade etti. Ayrıca, bu projenin bir parçası olarak başvurusu onaylanan işletmelere ödemelerin başladığını ve bu ödemelerin hesaplarına aktarılmaya devam edeceğini vurguladı. Bakan, “11 ilimizden başvurusu onaylanan 2 bin 800 işletmeye 925 milyon TL’lik finansmanı aktarmış olduk” dedi.
Deprem bölgesindeki canlanmayı sağlamak amacıyla başlatılan bu projeye yoğun bir talep olduğunu belirten Kacır, şu ana kadar 50 bin işletmenin başvuruda bulunduğunu söyledi. Bakan, programın tamamının bütçesi bitene kadar başvuruları almaya devam edeceklerini ve yeni fonları projeye eklemek için çalışmaların devam ettiğini belirtti.
Türkiye: Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi kapsamında Dünya Bankası ile iş birliği yapılarak hayata geçirilen bu destek paketi, depremzedeler arasındaki işletmelerin zararlarını karşılamayı ve ekonomik canlanmayı amaçlıyor. KOSGEB aracılığıyla sağlanan destek, işletmelere 200 bin lira ile 750 bin lira arasında değişen miktarlarda finansman imkanı sunuyor. Program tamamen faizsiz olup, işletmelerden teminat talep edilmeyecek. KOSGEB desteği 36 ay süreyle uygulanacak; ilk 24 ay içinde işletmeler ödeme yapmayacak ve sonraki 12 ayda ödemeler 3 taksitte gerçekleştirilecek.
Bu kapanacak 20 saniye