DOLAR
32,6945
EURO
35,1644
ALTIN
2.447,63
BIST
10.285,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
32°C
Bursa
32°C
Açık
Pazartesi Açık
33°C
Salı Hafif Yağmurlu
32°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
30°C
Perşembe Az Bulutlu
29°C

48. Yeşil Bursa Rallisi Başlıyor

Türkiye’nin en eski otomobil sporları kulübü olan Bursa Otomobil Sporları Spor Kulübü (BOSSEK) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 48.si düzenlenecek olan Yeşil Bursa Rallisi için geri sayım tüm heyecanıyla sürüyor.

48. Yeşil Bursa Rallisi Başlıyor
A+
A-

Atış Yapı ana sponsorluğunda, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile düzenlenecek olan Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonasının 4. Yarışı olan Yeşil Bursa Rallisi için Downtown Yaşam ve Eğlence Merkezi içerisindeki Das Das Bursa ev sahipliğinde basın lansmanı gerçekleştirildi.

Yoğun ilginin olduğu lansmanda, rallide yarışacak pilotlar da yarış öncesi duygu ve düşüncelerini paylaşarak, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Düzenlenen lansmana; BOSSEK Başkanı Mete Pala, TOSFED Bursa İl Temsilcisi Mithat Ülküden, Atış Grup Yönetim Kurulu Üyesi Metin Atış, FIA Kadınlar Komisyonu Başkanı Burcu Çetinkaya, 2023 Türkiye Ralli Şampiyonu Ali Türkkan, 2023 Yeşil Bursa Rallisi 1.si Burak Çukurova, Atış Motorsport Takım Pilotu Burak Başlık, Türkiye Ralli Şampiyonu Ercan Kazan ve 5 adet Dünya Ralli Şampiyonası birinciliği olan tek kadın co-pilot Fabrizia Pons katıldı.

Tüm Türkiye’de merakla beklenen bir ralli

Ralli için büyük bir heyecan yaşadıklarını aktaran BOSSEK Başkanı Mete Pala, Bursa’nın önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağını belirterek, ralli ve programı hakkımda bilgiler verdi ve organizasyona destek veren herkese teşekkürlerini iletti. TOSFED Bursa İl Temsilcisi Ülküden ise rallide yarışacak tüm pilotlara başarı dileklerini iletirken, Yeşil Bursa Rallisinin sadece Bursa açısından değil tüm Türkiye’de önemli bir ralli olduğunu ifade etti.

Rallide kozlarını paylaşacak olan pilotlar ise tüm yarışçılar açısından öncelikle kazasız ve belasız bir yarış olması temennisinde bulunarak, Bursa’da yarışacak olmanın kendileri için çok özel olduğunu ve heyecanlı olduklarını ifade etti.

Karbon ayak izi hesaplanarak hatıra ormanı oluşturulacak

BOSSEK ayrıca Yeşil Bursa Rallisi kapsamında dünyadaki çevre kirliliğine ve yarışta yer alacak fosil yakıtlı araçların oluşturduğu karbon ayak izine dikkati çekmek amacıyla önemli bir çalışmaya da imza atmaya hazırlanıyor.

BOSSEK, organizasyon kapsamında karbon ayak izini uluslararası standartları barındıran ISO 14064’e göre hazırlanacak rapora göre karbon yükünü tespit ederek, Bursa Orman Bölge Müdürlüğünün göstereceği alanda hatıra ormanı oluşturacak.

Bursa’da heyecan fırtınası 2 gün boyunca devam edecek

Öte yandan, 48. Yeşil Bursa Rallisi, 17-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Büyük bir heyecana sahne olması beklenen organizasyonda; 72 otomobil, 144 sporcu ve 300 kişilik görevli ordusu görev alacak.

Oyman Atabay sezonunun 4. rallisi olan organizasyon, 17 Mayıs Cuma Günü saat 20:00’de Downtown Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenecek start seremonisi ile başlayacak.

Yeşil Bursa Rallisi’nde ekipler, iki gün boyunca Orhaneli-Keles bölgesindeki etaplarda ter dökecekler.

470 kilometre uzunluğundaki asfalt zeminli parkurda, 8 özel etabın geçilmesi ile iki gün sürecek rallinin ilk günü 18 Mayıs Cumartesi saat 09:30’da Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu (Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu) doğu otoparkından başlayacak.

Rallinin ilk gününde 13,35 km uzunluğundaki Remed Assistance (Harmanalan-Delice) etabı ile 25,05 km uzunluğundaki Petrol Ofisi Maxima (Kozbudaklar – Göynükbelen – Karandere) etapları geçilecek. 19 Mayıs Pazar Günü ise 10,10 km uzunluğundaki Bursa Büyükşehir Belediye (Hüseyinalan) ve 10,30 km uzunluğundaki Downtown (Soğukpınar) etaplarının tamamlanması ile sezonun son asfalt rallisi sona erecek.