DOLAR
34,0128
EURO
38,0032
ALTIN
2.827,75
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
25°C
Bursa
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
26°C
Cuma Yağmurlu
23°C
Cumartesi Yağmurlu
24°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Kayseri Melikgazi’ye Dış Ticaret Lisesi

Kayseri Melikgazi’ye Dış Ticaret Lisesi
A+
A-

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, 140 ülkeden fazla ülkeye mal ve ürün ihracat eden Kayseri’de Dış Ticaret Lisesi açacaklarını söyledi.

Dünyanın ulaşım yollarının artması ve kolaylaşması ile çok küçüldüğünü ve ticaretin artık evrensel yapıldığını belirten hatırlatan Kayseri’nin Melikgazi Belediye Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, ticaretin bir klavye tuşu ile yapıldığını hatırlattı.

E-ticaretin artması ve yaygınlaşması yanında büyük çaplı dış ticaret için mevzuatı bilen, liman, havayolu gibi mal sevkiyat konularında eğitimli personelin öneminin arttığına dikkat çeken Palancıoğlu, “Kayseri’de Türkiye hatta dünyaya marka olmuş birçok şirketimiz mevcuttur. Bu açıdan Melikgazi Belediyesi olarak Dış Ticaret Lisesi açılması için çalışma başlattık. Ulusal ve uluslararası iş piyasasına kendini taşıyabilen, sorgulayan, fikir üreten, kendini geliştiren ve kariyer hedefleri koyabilen bireyler yetiştiren öğrenciler mezun edecek bu okulumuz”  dedi.

Başkan Dr. Palancıoğlu,  teknoloji atölyeleri, teknoloji lisesi gibi özel eğitim merkezleri için çalışmaların devam ettiğini ve dış ticaret lisesi ile ticaretin ve ekonominin merkezi Kayseri’ye yeni bir vizyon kazandıracaklarını sözlerine ekledi.