DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
30°C
Bursa
30°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Yağmurlu
17°C
Pazartesi Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
21°C

Damar lezyonlarına lazerli çözüm

Damar lezyonlarına lazerli çözüm
A+
A-

Doğuştan olan veya sonradan gelişen damar içi lezyonlar sebebiyle ciltte oluşan kızarık görüntü, kırmızı kabarık ben yapıları veya kırmızı yamaların lazer tedavisiyle giderilebildiğini belirten Dermatoloji Uzm. Dr. Aycan Özden Sezgin, işlem hakkında bilgi verdi.

TRAVMATİK İŞLEMLER DAMARLANMAYI ARTTIRABİLİR

Kılcal damarların çatlaması veya genişlemesi sonucu ciltte mor, kırmızı renkte kabarıklık, yama veya benler oluşabildiğini belirten Dermatoloji Uzm. Dr. Aycan Özden Sezgin, damarların daha da genişlemesi ve ciltte belirgin bir hal alması durumunda uzun vadede ciltte lekelenmeye de dönüştüğünü hatırlattı. Cilde uygulanan kese, tonik, tahriş edici peelinglerin; sert lif, kolonya,ıslak mendil kullanımının, yüzü çok sıcak suyla yıkamanın ve güneş koruyucu kullanmamanın yüzde damarlanmayı arttırabileceğini belirten Sezgin, çözümü anlattı.

TEK ÇÖZÜMÜ LAZER

Bu sorunlarda lazer tedavisinin başarılı sonuçlar verdiğini dile getiren Sezgin, erişkinlerin özellikle yüz bölgesi başta olmak üzere boyun ve gövde gibi vücut bölümlerinde de karşımıza çıkan damar oluşumlarının tedavisi için tercih edilen lazer yönteminin aynı zamanda rozasea ve leke tedavisi dahilinde de etki gösterdiğini ifade etti. Sezgin, “Lazer tedavisinin en önemli özelliği hem hali hazırda belirginliği artan lezyonların hafifletilmesini sağlaması hem de yeni lezyon oluşumunu geciktirip önleyebilmesidir” dedi.