DOLAR
34,2881
EURO
37,2049
ALTIN
2.979,61
BIST
9.050,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
17°C
Bursa
17°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Parçalı Bulutlu
20°C

Başkan Aktaş: Japonlarla iş birliği yapacağız

Başkan Aktaş: Japonlarla iş birliği yapacağız
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Bursa’daki hasar riski yükse alanları belirleme konusunda Japon uzmanlarla iş birliği yapılacağını açıkladı. Başkan Aktaş açıklamasında ‘JICA (Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı) ve Belediyemizce ortaklaşa yürütülen Deprem Risk Azaltma ve Önleme Projesi ile muhtemel bir depremde, ilimizdeki hasar riski yüksek alanları belirleyeceğiz.” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ”Bursa olarak biz deprem riskine karşı neler yaptık, yapıyoruz ve yapacağız?” ifadelerini kullanarak önemli bir açıklama yaptı. Son 5 yıllık süreçte 215 bina 645 bağımsız bölümü yıktıklarını, bütüncül çevre düzeniyle şehir analizleri yapıldığını ve jeolojik etütlerin yenilenme sürecinin başlatıldığının altını çizen Başkan Aktaş, Deprem Risk Azaltma ve Önleme Projesi ile Japon yetkililerle iş birliği yapılacağını ifade etti.

GEREKEN ÖNLEMLERİ ALACAĞIZ

Başkan Aktaş Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı ile iş birliğinin yanı sıra Bursa olarak deprem riskine karşı yapılacak çalışmaları hakkında şunları söyledi:

”Deprem zararlarının azaltılmasına yönelik yeni projelerin geliştirilmesi yanında kısa, orta ve uzun vadede alınması gereken önlemleri belirleyeceğiz. Deprem senaryoları üreterek mahalle bazında tüm alt ve üst yapılarda meydana gelecek hasar miktarını tespit edeceğiz. 2023 yılı içerisinde Bursa genelinde devam eden ve hedeflenen toplam 870 bin metrekare proje alanında; 1968 bina 7 bin 592 bağımsız bölümü yıkarak 11 bin 250 adet konutun inşaatına başlayacağız.”