DOLAR
34,5989
EURO
36,2581
ALTIN
2.989,51
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Kar Yağışlı
19°C
Bursa
19°C
Kar Yağışlı
Cumartesi Kar Yağışlı
7°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
8°C
Pazartesi Çok Bulutlu
7°C
Salı Parçalı Bulutlu
10°C
yildirimwebbanner

Bursa Teknik Üniversitesi yeni projesiyle fark yaratacak

Bursa Teknik Üniversitesi yeni projesiyle fark yaratacak
A+
A-

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinin hazırladığı “ÜP 17 Bakır, Tungsten ve Proje Boyunca Belirlenecek İlave 2 Farklı Toz İçin Lazer Ergitme Teknolojisi Parametrelerinin Belirlenmesi ve Optimizasyonu” başlıklı proje desteklenmeye hak kazandı.

 Bursa Teknik Üniversitesi konuyla ilgili metinde şu ifadelere yer verdi:

”TÜBİTAK-TEYDEB SAYEM Faz2 Destek Programı kapsamında, 2022 yılında açıklanan bilimsel değerlendirme sonuçlarına göre desteklenecek ve Türkiye için stratejik öneme sahip olan bu proje, öncelikli alanlar Katmanlı Üretim Teknolojisi dahilinde Türkiye kalkınma planı içerisinde de bulunuyor. Türkiye 11. Kalkınma Planının 25. maddesine göre üç boyutlu yazıcıların gelişmesiyle, imalat sanayiinde maliyetin ölçek ekonomisine bağımlılığının azalması, üretimin kişiselleşmesi ve lojistik ağ yapısının yeni oluşan üretim yapısını destekleyecek şekilde dönüşümü, önümüzdeki dönemin olası eğilimleri arasında yer alıyor.

Ermaksan koordinatörlüğünde yürütülen ve ülkenin önde gelen 23 farklı kurumundan (Tusaş, Roketsan, FNSS) oluşan SAYEM konsorsiyumundaBTÜ’nün de içinde yer aldığı 5 devlet üniversitesi ve 4 vakıf üniversitesi görev alıyor.

Proje ekibinde BTÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi (MDBF) Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Deniz Uzunsoy yürütücü, Doç. Dr. Cihan Kaboğlu araştırmacı, Burcu Aslı Özkan ve Yusuf Dilsiz ise bursiyer olarak görev alacak. Toplam süresi 47 ay olan proje kapsamında çalışmalar BTÜ, Ermaksan, Roketsan, Sentes Bir ve Toyotetsu kuruluşlarından oluşan proje paydaşları tarafından yürütülecek.”

Bu kapanacak 20 saniye