DOLAR
34,4822
EURO
36,2388
ALTIN
2.960,73
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Çok Bulutlu
6°C
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
9°C
yildirimwebbanner

İNEGÖL’DE TOPLU ULAŞIMIN RÖNTGENİ ÇEKİLİYOR

<strong>İNEGÖL’DE TOPLU ULAŞIMIN RÖNTGENİ ÇEKİLİYOR</strong>

İnegöl Belediyesi tarafından başlatılan Ulaşım Master Planı çalışmalarının ikinci adımı için ekipler sahaya indi. İnegöl toplu ulaşımının röntgeninin çekileceği sayım ve anket çalışmaları ile sorun ve aksaklıklar belirlenerek; kısa, orta ve uzun vadede çözüm önerileri oluşturulacak.

İnegöl Belediyesi, şehrin toplu ulaşım master planını oluşturmak için çalışmalara başladı. Yalova Üniversitesi Ulaştırma Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Yavuz Delice danışmanlığında hayata geçirilecek çalışmanın ilk adımında mevcut durum verileri toplandı. İkinci adım olarak ise sorun ve aksaklıkların sahada tespiti için çalışmalara başlandı. Şehirdeki 90 taksi, 170 şehir içi toplu ulaşım aracı ile belde ve kırsal mahallelerdeki 250 toplu taşıma aracının tamamını kapsayan merkez ve kırsal tüm toplu ulaşım ve ara ulaşım ağı bu çalışmayla incelenecek.

EKİPLER SAHAYA İNDİ

Yalova Üniversitesi Ulaştırma Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Yavuz Delice’nin 30 kişiden oluşan ekibi sahaya indi. İnegöl’ün toplu ulaşım ve ara ulaşım (taksi) sistemini tüm yönleriyle ele alan çalışma kapsamında; indi-bindi sayımları, doluluk oranları, sefer sayı ve aralıkları, vatandaş memnuniyet anketleri, vatandaş tarafından belediye sistemine iletilen şikayetler gibi birçok veri derlenip analiz edilerek ulaşım sisteminin adeta röntgeni çekiliyor.

TÜM DETAYLAR TEK TEK ANALİZ EDİLECEK

Saha çalışmalarında özellikle indi-bindi sayımlarında sıfır hata anlayışı ile hareket edilerek GPS tabanlı dijital sayım cihazları ile yolcuların durak bazlı iniş ve biniş sayımları yapılıyor. Vatandaşlarla memnuniyet anketleri yapılıyor. Güzergahlar, yönlere göre yolculuk miktarı, araç sayı ve kapasiteleri, yolcu yoğunluğun arttığı/azaldığı zaman dilimleri, durak noktaları, durak yerlerinin birbirine mesafesi, vatandaşın duraklara yaya ulaşım mesafelerinin ne kadar olduğuna kadar birçok detayda analizler hem toplu ulaşım hem de ara ulaşım için yapılmış olacak.

AKSAKLIKLAR BELİRLENİP TOPLU ULAŞIMIN REÇETESİ YAZILACAK

Çalışmanın ikinci adımını oluşturan bu saha çalışmalarında gerekli tespitlerin yapılması ve aksaklıkların belirlenmesinin ardından üçüncü adımda öneri planları oluşturulacak. Toplu ulaşım ve ara ulaşımdaki sorunlarının giderilmesi adına reçete niteliğindeki bu öneri planında kısa, orta ve uzun vadede yapılması gerekli düzenlemeler yer alacaktır.

TÜM ULAŞIM AKSI KAYIT ALTINA ALINDI

Öte yandan, ekiplerin çalışmalarının yanı sıra şehrin ulaşım akslarının görsel kaydının oluşturulması için 360 derece çekim yapabilen araçlarla tüm cadde ve sokaklar kayıt altına alınmaya başladı.

Bu kapanacak 20 saniye