DOLAR
34,5256
EURO
36,1606
ALTIN
2.963,54
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Kar Yağışlı
18°C
Cumartesi Kar Yağışlı
6°C
Pazar Az Bulutlu
7°C
Pazartesi Açık
8°C
yildirimwebbanner

Bursa’nın Lezzet Duraklarında Yarım Asırlık Yolculuk

Bursa’nın Lezzet Duraklarında Yarım Asırlık Yolculuk
A+
A-

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Bursa’nın Değerleri” söyleşisinde, kent kültürünün yarım asırlık geçmişinde yer bulan Ülkü Pastanesi, Durak Muhallebicisi ve Uzay Pastanesi sahipleri, kuruluş ve markalaşma süreçlerini paylaştı.

Uzay Pastanesi: Uzaya İlk Çıkıştan İlham Alan Lezzet Durağı

Uzay Pastanesi’nin isim hikayesini anlatan Nizamettin Erol, “1961 yılında Yuri Gagarin’in uzaya ilk çıkışını radyodan takip ediyorduk. Gece saat 3’e kadar uzaya çıkmasını bekledik. İşletmemiz ilk olarak Polonez Pastanesi ismiyle açılmıştı. İsim değişikliğine gitme kararı aldığımızda, yaşadığımız o an aklıma geldi ve ismini Uzay Pastanesi olarak koyduk” dedi.

Erol, Uzay Pastanesi’nin ilk olarak dondurmasıyla meşhur olduğunu belirterek, “Kaliteli ürün kullanarak işi sevgiyle yapıyoruz. Önceliğiniz para olursa, bu iş olmaz. Eskiye sahip çıkarak, yeniliği takip ediyoruz. Çalışanlarımızın mutluluğu, Bursa kenti bizi motive ediyor” ifadelerini kullandı.

Ülkü Pastanesi: Butik Bir İşletmeden Kentin Lezzet Durağına

Butik bir işletme olarak hizmet vermeye devam ettiklerini söyleyen Ülkü Pastanesi sahibi Numan Büyükyanbolu, “Bugünlere gelmede kalitenin ve sevgiyle çalışmanın büyük rolü oldu. Üretimlerimizi, kendimiz yetiştirebileceğimiz kadar yapıyoruz. Kaliteden ödün vermiyoruz ama bunu yapan bir el var. Ustanın morali biraz bozuk olsa, o iş farklı yerlere gidiyor. Böyle bir durum olunca da ortaya çıkan iş içimize sinmiyor ve birçok ürünü, tezgaha çıkarmadan imha ediyoruz” dedi.

Büyükyanbolu, Bursa’nın kendilerine sahip çıktığını belirterek, “Bursa bize sahip çıktığı, biz de bu işi doğru bir şekilde yapmaya devam ettiğimiz sürece uzun yıllar hizmet vermeye devam edeceğimizi umuyorum” şeklinde konuştu.

Durak Muhallebicisi: Gelenekten Geleceğe

Durak Muhallebicisi’nin üçüncü kuşak sahibi İsmail Yurtoğlu ise işletmenin isim hikayesini şu sözlerle anlattı: “1969 yılında dedem İbrahim Yurtoğlu ilk olarak Çekirge’de, otobüslerin son durağının önünde dükkan açıyor. İsmi de bu yüzden Durak Muhallebicisi olmuş. Şu an 3 şubemiz var ve hepsinin önünde de durak var. Bu büyük bir tesadüf.”

1993 yılında Altıparmakta ikinci şubenin açıldığını, 2005 yılında da İzmir Yolu üzerinde açılan üçüncü şubenin ardından kurumsallaşma yolculuğunun başladığını belirten Yurtoğlu, “Hem geleneksel kalıp hem de modernleşme içindeyiz. Geleneksel tekniklerle üretim yapmaya devam ediyoruz. Taş değirmen ve bakır kazanlarla üretim yapıyoruz. Dedem nasıl yapıyorsa, o şekilde üretimlerimizi sürdürüyoruz. Fabrikasyon üretim, lezzeti bozuyor. Önemli olan bu işi severek yapmak” dedi.

Yurtoğlu, Durak Muhallebicisi’nde herkesin bir hikayesi olduğunu belirterek, “Müşterilerin takdiri, bizi motive ediyor” ifadelerini kullandı.

Bu kapanacak 20 saniye