DOLAR
34,4719
EURO
36,2124
ALTIN
2.961,83
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
6°C
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
9°C
yildirimwebbanner

BTSO, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin Gelişimini Masaya Yatıracak

BTSO, Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin gelişimi için çalıştay düzenledi.

BTSO, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin Gelişimini Masaya Yatıracak
A+
A-

Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen “Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çalıştayı”nda, bölgenin dijitalleşmesi, markalaşması, sürdürülebilirliği ve yönetişimi gibi konuları ele alındı.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Abidin Şakir Özen, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, tarihi çarşıların Bursa’nın, ülkenin ve dünyanın en önemli simgelerinden olduğunu söyledi. Bu yapıyı gelecek nesillere aktarmanın ve tarihi çarşı etrafında toplumda bir bilinç meydana getirmenin herkese düşen bir görev olduğunun altını çizen Özen, “Şehrimizin ticaret hayatına olduğu kadar sosyal hayatına da canlılık ve zenginlik katan tarihi çarşıdaki üyelerimizin ticaret hacmine katkı sağlayan önemli projeler gerçekleştiriyoruz. Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nde ticareti canlandırmak amacı ile 2016 yılından bu yana Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’ni düzenliyoruz. Yine bölgedeki üyelerimizin e-ticaret ekosisteminde daha etkin şekilde yer alması amacıyla ‘Payitaht Çarşı Dijital Dönüşüm Merkezi’ projemizin de çalışmaları devam ediyor.” dedi.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı İsa Altıkardeş, çalıştayın bölgenin gelişimi için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Alan başkanlığı konusunun bölge için önemini vurgulayan Altıkardeş, “Bu konu bizim en önemli ihtiyacımız. Yapılacak çalışmalarla ilgili bir sorun olduğu zaman kiminle dirsek teması kuracağımız konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Alan başkanlığı talebimiz karşılık bulursa sorunları çok daha hızlı çözebileceğimizi düşünüyoruz.” diye konuştu.

Bursa Teknik Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çağlayan, çalıştayın dijitalleşme, markalaşma, yönetişim ve sürdürülebilirlik gibi önemli konuları ele aldığını söyledi. Çalıştayın fikirlerin eyleme geçmesi noktasında son derece yararlı olduğunu söyleyen Çağlayan, “Farklı masalarda, çeşitli konular görüşüldü. Herkesin fikirlerini sunması çalıştayı zenginleştiriyor. Gerçekleşen görüşmelerin üniversite- özel sektör iş birliği açısından da yararlı olacağını düşünüyorum.” dedi.

Kozabirlik Genel Müdürü Mustafa Çakır, çalıştayda Bursa’nın ipekçiliğinin daha sürdürülebilir hale getirilmesi için fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi. Çakır, “Bursa, bir ipek şehri. Türkiye’de ipek denildiği zaman akla Bursa geliyor. Bu çalıştayda, kentin ipekçiliğini daha başarılı bir model haline getirmeyi amaçladık. Bursa’nın en önemli değerlerinden bir tanesi ipek böcekçiliği yumurtası üretimi. Biz işletmemizde bütün Türkiye’nin ipek böceği yumurtası ihtiyacını karşılıyoruz. Yunanistan ve Bulgaristan’a da ihracat yapıyoruz. Çalıştayda bu üretimi daha üst noktalara nasıl taşıyabileceğimize dair bilgi paylaşımında bulunduk.” dedi.

ETİKETLER:

Bu kapanacak 20 saniye