DOLAR
34,0811
EURO
38,0752
ALTIN
2.841,63
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
23°C
Bursa
23°C
Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Açık
28°C

Dikkatler Gazze’deyken Kıbrıs’ın altını oyuyorlar

Dikkatler Gazze’deyken Kıbrıs’ın altını oyuyorlar
08.07.2024
A+
A-

Sultan Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Turgay Yazıcı, Kıbrıs için harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın Gezici Büyükelçisi Hüseyin Macit Yusuf, İsrail’e gönderilmek üzere Kıbrıs’a getirilen silahların bir bölümünün Ada’da bırakılarak Rumlara dağıtıldığını açıkladı. Bu gelişme üzerine değerlendirmelerde bulunan Sultan Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Turgay Yazıcı, Kıbrıs için harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın Gezici Büyükelçisi Hüseyin Macit Yusuf’un Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY)’nin son dönemde artan silahlanma çalışmalarına dikkat çektiği ve ABD’nin Güney Kıbrıs’a uyguladığı silah ambargosunu kaldırmasının ardından Ada’ya yığınak yapıldığını belirten açıklamaları dikkat çekti. Bölgede Rumların sivilleri, papazları dahi silahlandırdığı iddialarına ilişkin açıklama yapan Sultan Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Turgay Yazıcı Kıbrıs için geç olmadan harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

TÜRKİYE’NİN KIBRIS’TA OLUŞACAK TEHLİKELERE KARŞI MÜDAHALE HAKKI VARDIR

Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin İsrail ve ABD ile birlikte düzenledikleri tatbikatlarla KKTC ve Türkiye’yi hedeflerine koyduklarını ifade eden Turgay Yazıcı, “Papandreu Hava Üssü’ne getirilen silahların bir kısmı İsrail’e gönderilirken önemli bir kısmı da Ada’da kalmaktadır. Bu silahlar Kıbrıs Türk halkı için tehdittir. Rum Yönetimi’nin silah trafiği ve askeri eylemlerinin Türkiye tarafından yakından izlendiğini de biliyoruz. Türkiye, Ada’nın tamamının garantörüdür ve oluşacak tehlikelere karşı müdahale hakkı vardır. Burada Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan’ın bu konudaki uyarıları da Rum-Yunan ikilisinde ‘Türkiye müdahale ederse ne yaparız?’ paniğine neden oldu. Türkiye ihtimali dahi hepsini titretirken, bizim de Kıbrıs konusunu daha etraflıca ele almamız gerektiğini ortaya çıkmıştır. Bugün tehlike her ne kadar büyük olsa da Türkiye, KKTC’de gerekli önlemleri Ada’da konuşlandırılan İHA/SİHA ve kahraman Barış Kuvvetlerimizle almıştır. Dış İşleri Bakanımız Hakan Fidan da konuyu yakından takip etmekte, Kıbrıs’la ilgili gereken ültimatomu vermekte” dedi.

KIBRIS’I DÜNYA TANIMALI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın Gezici Büyükelçisi Hüseyin Macit Yusuf’un da değindiği bugün atılacak en önemli adımın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınması olacağı konusunda hemfikir olunduğunu kaydeden Yazıcı, “KKTC anavatanımızdan ayrı değildir. Cumhurbaşkanımız önderliğinde devlet büyüklerimizin gereken adımı atacaklarından da şüphemiz yoktur. Kıbrıs’ın dünya devletleri tarafından tanınması noktasında bir siyaset izlenmelidir” diye konuştu.

ERSİN TATAR KIBRIS İÇİN BÜYÜK ŞANS

Yazıcı, 2200 yıllık devlet aklının bölgede her daim aktif ve bölgeyi takip eder vaziyette olduğuna da dikkat çekerek şöyle konuştu: “Bir yandan KKTC yönetimi bir yandan Türk Devlet Aklının temsilcileri süreci gayet iyi okuyor ve yönetiyor. Bu anlamda Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da Kıbrıs için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Yapılan tüm çalışmaları bizler de Sultan Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği yönetimi olarak destekliyoruz.”