DOLAR
34,0128
EURO
38,0032
ALTIN
2.827,75
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
25°C
Bursa
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
26°C
Cuma Yağmurlu
23°C
Cumartesi Yağmurlu
24°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Meteoroloji’den Marmara’ya sarı kodlu uyarı

Meteoroloji’den Marmara’ya sarı kodlu uyarı
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul da dahil olmak üzere 3 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Hafta sonu şiddetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli için sarı kodlu uyarı yaptı. İstanbul’da hafta sonu ilçe ilçe etkili olacak kısa süreli ancak şiddetli gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Bölgesel Hava Durumu ve Kuvvetli Yağış Uyarısı

Yurt genelinde hava durumu şu şekilde öngörülüyor:

  • Marmara: Parçalı ve yer yer çok bulutlu. Marmara’nın kuzey ve doğusunda öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli sağanaklar bekleniyor. İstanbul ve çevresindeki kuzey bölgelerde bu yağışların şiddetli olacağı tahmin ediliyor.
  • Ege: Az bulutlu ve açık. İç kesimlerde parçalı bulutluluk ve öğleden sonra Kütahya çevrelerinde yerel sağanaklar görülmesi bekleniyor.
  • Akdeniz: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Toroslar kesimi ve Doğu Akdeniz’de yerel sağanaklar öngörülüyor. İskenderun Körfezi çevresinde akşam saatlerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.
  • İç Anadolu: Parçalı ve yer yer çok bulutlu. Kuzey ve güneydoğu kesimlerinde öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanaklar görülmesi tahmin ediliyor.
  • Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu. Orta ve Doğu Karadeniz’de yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Ordu, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde bu yağışların kuvvetli olacağı öngörülüyor.
  • Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu. Kuzey ve doğu kesimlerinde öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülmesi tahmin ediliyor. Erzurum’un kuzey ilçelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar Durumu

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar genel olarak kuzeyli yönlerden, güney kesimlerde ise güney ve batılı yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülüyor.