DOLAR
34,0982
EURO
37,7411
ALTIN
2.919,46
BIST
8.898,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
30°C
Bursa
30°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
32°C
Cumartesi Yağmurlu
28°C
Pazar Yağmurlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C

Türk Dünyası Bilim Ödülleri Bursa’da sahiplerini buluyor

Türk Dünyası Bilim Ödülleri Bursa’da sahiplerini buluyor

3 Ekim Türk Devletleri Günü’nde, Türk Dünyası’nın önde gelen bilim insanları Bursa’da buluşarak ödüllerini alacak.

ESRA CAN/ Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği tarafından Bursa Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Türk Dünyası Bilim Ödülleri programı, 3 Ekim Türk Devletleri Günü’nde gerçekleştirilecek. Türkiye’den ve dünya genelinden ünlü bilim insanlarının katılacağı bu önemli etkinlik, Türk Dünyası’nın bilim alanındaki başarılarını taçlandırmayı hedefliyor.

Geçmişe Saygı, Geleceğe İlham

Türkiye Yüzyılı’nı inşa etme hedefi doğrultusunda önemli bir adım olarak öne çıkan bu program, Türk medeniyetinin bilimdeki öncülüğünü vurguluyor. Birlik Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Bursa’nın bilim ve kültür merkezi olma yolunda önemli bir rol oynadığını belirterek, “Bursa’ya değer katmaya devam ediyoruz,” dedi. Daha önce Bursa Uludağ Üniversitesi’nde düzenlenen Türk Dünyası Stratejik Araştırmalar kongresinin ardından, şimdi de yeni bir uluslararası organizasyonla bilim dünyasına katkı sağlanıyor.

29 Farklı Alanda Ödül

Düzenleme Kurulu Başkanı ve Birlik Genel Sekreteri Cemal Akkuş, Bursa Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacak ödül töreninde 29 farklı alanda ödül verileceğini açıkladı. “Bu ödüller ile ‘Geçmişe Saygı, Geleceğe İlham’ teması ile gelecek nesillerin bilim alanında özgüvenini artıracağız,” ifadelerini kullandı. Alanında çığır açmış bilim insanlarının her yıl farklı bir üniversitede ödüllendirileceği ve genç nesillere örnek teşkil edecek projelerin kamuoyuna sunulacağı bu programın ilki Bursa’da gerçekleşecek.

Dünya Çapında Katılım

Ödül töreninde Piri Reis Denizcilik Ödülü, El Cezeri Robotik Ödülü, Harizmi Matematik Ödülü ve Cengiz Aytmatov Edebiyat Ödülü gibi çeşitli ödüller sahiplerini bulacak. ABD Harvard Üniversitesi, Kaliforniya Üniversitesi, Kosova Priştina Üniversitesi ve Bakü Devlet Üniversitesi gibi dünya çapında tanınmış üniversitelerden Türk bilim insanlarının katılımı bekleniyor.

Öğrencilerle Buluşma

Ödül töreninin ardından, alanında en iyisi kabul edilen bilim insanları Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile liseli öğrencilerle bir araya gelecek. Bu buluşma, gençlerin bilimle ilgili bilgi edinmelerine ve ilham almalarına olanak tanıyacak.Türk Dünyası Bilim Ödülleri programı, bilim insanlarının başarılarını kutlamakla kalmayıp, Türk kültürü ve medeniyetinin bilim alanındaki katkılarını da gözler önüne serecek.