DOLAR
34,2689
EURO
37,6538
ALTIN
2.916,81
BIST
9.031,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C
Perşembe Çok Bulutlu
28°C
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C

Hibe ve Proje şampiyonu Belediye Gürsu’ya yine kazandırdı

Hibe ve Proje şampiyonu Belediye Gürsu’ya yine kazandırdı
A+
A-

Gürsu Ağaköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Avrupa Birliği (AB) hibesiyle aldıkları makine sayesinde dalından toplanan meyveleri koyabilecekleri kasaların da imalatına başladı. ‘Hibe Şampiyonu Gürsu Belediyesi’ projede referans kurum olarak yer aldı.

GÜRSULU KOOPERATİF ÜYELERİ KASALARINI ARTIK KENDİLERİ ÜRETİYOR

İlçede, 1958 yılında kurulan kooperatif, bünyesindeki toplam 4 bin tonluk 2 soğuk hava deposuyla ağırlıklı olarak armut üreticilerine hizmet veriyor. Üretimin önemli kalemlerinden meyve kasası ihtiyacının karşılanması konusunda çözüm arayan kooperatif üyeleri, AB projesi hazırladı.
Projenin kabul görmesiyle 280 bin euro hibe alan armut üreticileri, 3 ay önce kurdukları tesiste plastik meyve kasası üretiyor. Ortakları, bölgedeki diğer çiftçiler ile tüccarların kasa ihtiyacını karşılayan kooperatif üyeleri, günde yaklaşık 9 bin kasa imal ediyor.

Kooperatif başkanı Hakan Şener, “Kooperatifimiz geçmiş yıllarda şeftali üretimiyle uğraşmış, daha sonra armudu bu ovaya getirmiş. Dolayısıyla ciddi bir kasa ihtiyacı da doğdu. Kasayı da kendi içimizde üretmemiz gerektiğini düşündük. Bunun üzerine Avrupa Birliğine proje sunduk. Kasa imalatını kendimiz yapmak, geri dönüşümden kasa imalatı ve akabinde ürünün atmosferli paketlenmesiyle ilgili bir proje. Yani kompleks bir sistem. Projemizin ilk ayağı faaliyete geçti. İlerleyen süreçte armut kurusu ve armut suyuyla ilgili de projeler hazırlayacağız. Güneş enerjisiyle kendi enerjimizi üretmeyi hedefliyoruz. Ortaklardan ürünü zarar etmeyecek şekilde almayı, dış piyasaya satmayı, herkesin mutlu olduğu bir ortam oluşturmayı hedefledik.”

GÜRSU BELEDİYESİ PROJEDE REFERANS KURUM OLDU

Hibe Şampiyonu Belediye olarak anılan Gürsu Belediyesi’nin Başkanı Mustafa Işık, “ Bu proje ile Ağaköy Kooperatifimiz artık marka değerini de oluşturmuş oldu. Kasalara özellikle meyve toplama zamanında çok ihtiyaç oluyor. Bu üretime de destek vererek hem daha uygun maliyetli kasa üretmelerine vesile olduk hem de daha sağlıklı, daha kaliteli kasalar üreterek çiftçimizin yanında olduk” dedi.