Yeniden Refah Partisi Kayseri’nin Develi İlçe Başkanı Mahmut Kılınç, Çöten mahallesinde yaşayan çiftçilrin yaşadığı elektrik probleminin aşılmaması halinde farklı sorunların türeyeceğini belirtti.
KAGİDER (ÖZEL HABER) Çöten’de sulu tarıma geçildiği takdirde 200 kişiye istihdam sağlanmış olacağını belirten Başkan Mahmut Kılınç , heyetiyle beraber Teşkilat Başkanı Durmuş Gürsoy’un daveti üzerine mahalleyi ziyaret ettiklerini açıkladı.
Çöten Mahallesi’ndeki tarlalarda su kuyularının elektrik olmadığı için çalışmadığını dile getiren Kılınç, “Burası kurak bir bölge… Bu sene de bildiğiniz gibi yağış yok, havalar çok sıcak, eğer sulu tarıma geçilmezse bu vatandaş ne ekecek, ne biçecek. Yetkililerden bir an önce buradaki elektrik sorununun çözülmesini istiyoruz, 900 metreye 9 tane direk buradaki vatandaşın sıkıntısını çözüyor 9 direk dikildiği zaman vatandaşlar kendi yaptırdıkları kuyudan sulu tarıma geçer. Hem bu köyden 200 kişiye istihtam sağanmış olur hem de köyden dışarıya göç engellenmiş olur, yetkililerden biran önce bu işi çözmelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Yeniden Refah Partisi Kayseri Develi İlçe Başkanı Mahmut Kılınç, İlçe Başkan Yardımcıları Sefa Özsarı, İbrahim Türkaslan ve Gençlik Kolları Başkanı Mükremin Bakır ile Çöten Mahallesi’ni ziyaret etti.
Yeniden Refah Partisi Develi Teşkilat Başkanı Durmuş Gürsoy, “Yaklaşık 200 hanelik Çözten köyünde sulu tarıma geçilmediği sürece mahsul alamıyoruz, yaktığımız mazotu ve saçtığımız gübreyi alamıyoruz. 6 Tane sondaj kuyumuz var sulama ruhsatı olan ama 9 tane direk için sulu tarıma geçemiyoruz. Sulu tarıma geçildiği takdirde 200 hanelik bu köyün tamamına istihtam sağlamış olacağız, ekonomiye katkıda bulunacağız, Şehirlere göçü engellemiş olacağız. Bu köyde yetişen en meşhur şey mercimektir ama mercimek ekemiyoruz, tarlalarımız çok güzel ama yağış olamadığı sürece ve sulu tarıma geçmediğimiz sürece biz mahsul alamıyoruz . Büyükşehir Belediyemizden tek ricamız buraya bir ana hat çekecek o hattan bir birer tane ayırıcı direkle kuyularımıza trafomuzu koyup sulu tarıma geçeceğiz, isteğimiz bu çok bir şey istemiyoruz” dedi.
Mahalle sakinlerinden 71 yaşındaki Hilmi Dağlı “Çiftçilik ile uğraşıyorum, burada bir elektirk sorunu var. Kuyularımız var ama elektiriği alamadık, benim evin elektiriğini kullanırsam çok az bir yeri sulayabiliyorum. Burada ki bütün arazinin sulanması için ana elektirik hattı lazım, bu elektirik sorunu çözlüğü zaman buradan faydalanır. Bu arazilerin ruhsatı var kuyularu kuruldu lakin elektirik yok o yüzden de böyle kuru kaldı” dedi.