DOLAR
32,2826
EURO
35,0391
ALTIN
2.472,73
BIST
10.496,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Akşener: Türkiye, Filistin’in haklı davasına zarar veriyor

Akşener: Türkiye, Filistin’in haklı davasına zarar veriyor
A+
A-

Akşener, Cumhuriyet’in 100. yılını kutladı, Filistin’de yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve ekonomiye dair açıklamalar yaptı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında Cumhuriyet’in 100. yılını kutlayarak, “Cumhuriyet, anayasa, hukuk ve adalet ile yönetilmek anlamına geliyor. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Cumhuriyetimizin, bu kıymetini, bir an olsun unutturmayacağız.” dedi.

Filistin’deki olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener, Hamas’ın saldırılarının zamanlamasının her türlü şüpheye açık olduğunu belirterek, “Hamas’ı Filistin’i temsil eden, meşru bir siyasi yapı olarak tanımlamak Filistin hükümetini yok saymaktır. Hamas’ı Filistin’in yegane temsilcisi görmek Filistinli sivilleri, dünyaya terörist olarak göstermeyi hedefleyen Netanyahu’nun, insanlık dışı tezlerine dolaylı destek vermektir.” diye konuştu.

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Hamas konusundaki tavrı ve açıklamaları nedeniyle eleştirerek, “Erdoğan hala canhıraş bir şekilde Hamas’ı savunuyor. Bir de dönüp, gerçekleri söylediğimiz için, bize kızıyor. Amacın nedir Sayın Erdoğan? Filistin’in haklılığını zayıflatmak mı istiyorsun? Netanyahu terörüne zemin kazandırmak mı istiyorsun? Yoksa zaten aportta bekleyen dünya kamuoyunun Filistinlileri ‘terörist’ diye etiketlemesini sağlamak mı istiyorsun?” dedi.

Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener, “Türkiye’nin kendi insanını aç ve açıkta bırakamayacak kadar büyük ve güçlü bir devlet olduğunu vurgulayan Akşener, Türk gençlerinin çaresizliğe terk edilmeyi hak etmediğini belirtti.” dedi.

Aydın’da, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda arızalanan asansörün düşmesi sonucu 22 yaşındaki Zeren Ertaş’ın hayatını kaybetmesine ilişkin de Akşener, “KYK yurtlarındaki ihmaller, iş bilmezlik ve niteliksizlik artık çocuklarımızı canından ediyor. Zeren’in acısı, tüm Türkiye’nin yüreğine kor gibi düşerken ‘Ölmek istemiyoruz, nitelikli yurt hakkımızdır’ diyen binlerce gencimiz de hakkını aramaya başladı. Gençlerimizi, artık bir rezillik boyutuna ulaşan yurt sorunuyla yalnız bırakamayız, bırakmayacağız.” dedi.

Akşener, mart ayında yapılacak yerel seçimlere ilişkin de şunları kaydetti: “Demokrasi çağrısı yapıyoruz. Gelin her parti, seçimlere ayrı girsin milletimize seçenek sunalım diyoruz, kürsülerden hakaret ediyorlar. Türkiye’nin geleceği diyoruz, ‘Belediyeler bize lazım, sakın ha’ diyorlar. Memleketin güvenliği, huzuru diyoruz, iktidara yanlamakla suçluyorlar. Yeni bir siyaset anlayışını savunuyoruz, çift taraftan yandaş medyaları üzerinden parmak sallıyorlar. Bizlerden kendilerine göre, kendileri için ve sadece kendilerine yarayan bir sistemin parçası olmamızı istiyorlar. Bunun için de aba altından sopa göstererek, bizi yıldırabileceklerini zannediyorlar.”