DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
17°C
Bursa
17°C
Yağmurlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Açık
26°C
Perşembe Açık
29°C

Almanya’da çevreci grup otoyolda eylem yaptı

Almanya’da çevreci grup otoyolda eylem yaptı
A+
A-

Almanya, çevreci grubun gösterisine sahne oldu. Letzte Generation (Son Kuşak) üyesi çok sayıda aktivist, bulundukları yerlerdeki yollarda araçların geçişine izin vermedi.

Almanya da çevreciler, otoyolda eylem yaptı #2

Yollarda oturarak araç geçişine izin vermediler

Münih ve Berlin’de, hükümetin çevre ve iklim politikasına karşı protesto düzenlendi. Twitter’dan yayınlanan görüntülerde, Münih kent merkezinde ve çevre otoyolunda işlek caddelerde oturma eylemi yapanlar, ellerini yere yapıştırdı.

Polisin sert müdahalesi kamerada

Polis, eylemcilerin trafiği tehlikeye attıklarını ve bu nedenle otoyolu trafiğe kapatmak zorunda kaldıklarını açıkladı. Berlin’de de 4 noktada eylem yapan aktivistlerin trafiği felç ettikleri görüldü. Polis, yolun ortasında oturan göstericilerden birini yerde sürükleyerek kenara çekti.

Almanya da çevreciler, otoyolda eylem yaptı #1

“Hükümet adım atmadı”

Letzte Generation tarafından yapılan basın açıklamasında, iklim felaketine karşı önlemlerin alınması talebinde bulundukları ancak hükümetin bir adım atmadığı ifade edildi. AA’nın haberine göre, eylemciler arasında daha önceki eylemler nedeniyle hapis yatan ve ağır para cezalarına çarptırılan çok sayıda kişi olduğu aktarıldı.

“Devlet buna seyirci kalamaz”

Kuzey Ren Vestfalya Eyalet İçişleri Bakanı Herbert Reul, Letzte Generation üyelerini sert dille eleştirdi. Deutschlandfunk radyosuna konuşan Reul, eylemcilerin sınırı aştıklarını belirterek, “Devlet buna seyirci kalamaz ve devam etmesine izin veremez.” dedi.

ETİKETLER: ,