DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
26°C
Bursa
26°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
29°C
Pazartesi Çok Bulutlu
30°C
Salı Hafif Yağmurlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C

Almanya’da Türkler için yeni vatandaşlık kanunu

Almanya’da Türkler için yeni vatandaşlık kanunu
A+
A-

Almanya’da yaşayan Türk vatandaşları için önemli bir değişiklik yaşandı. 27 Haziran 2024 tarihinde yürürlüğe giren yeni kanun değişikliği ile artık Alman vatandaşlığını koruyan Türkler, Türk vatandaşlığını yeniden kazanabilecekler.

Almanya’da yaşayan Türk vatandaşları için önemli bir adım atıldı. 27 Haziran 2024 tarihinde yürürlüğe giren yeni kanun değişikliği ile Almanya Türk Toplumu üyeleri, Alman vatandaşlığını koruyarak Türk vatandaşlığını yeniden kazanabilecekler. Bu değişiklikle birlikte, vatandaşlarımızın artık çifte vatandaşlık statüsünde olmaları mümkün hale gelmiştir.

Başvurular, Almanya’daki tüm Başkonsolosluklarımız tarafından kabul edilmekte olup, başvuru süreci oldukça basittir. İlgili kişiler, başvurularını çevrimiçi olarak Konsolosluk resmi web sitesi üzerinden gerçekleştirebilirler. Ayrıca, başvuru süreci hakkında detaylı bilgi almak isteyenler için Yeniden Vatandaşlık Kazanma Kitapçığı da erişime açılmıştır.

MÜNİH Başkonsolosluğu tarafından yapılan duyuruya göre, E-Devlet platformu üzerinden başvuru sürecinin takip edilebileceği bilgisi paylaşılmıştır. Henüz E-Devlet şifresi olmayan vatandaşlarımız ve mavi kart sahipleri ise hafta içi 09.00-13.00 saatleri arasında randevu almadan Başkonsolosluğa başvurarak E-Devlet şifresini ücretsiz olarak temin edebilirler.

Almanya’daki Türk vatandaşlarımızın bu yeni düzenlemeden en iyi şekilde faydalanabilmeleri için gerekli bilgilere ulaşmaları ve gerekli başvuruları zamanında yapmaları önem arz etmektedir. Bu sayede, çifte vatandaşlık imkanından yararlanarak hem Alman hem de Türk vatandaşlığını koruyabileceklerdir.