DOLAR
34,5546
EURO
36,1936
ALTIN
2.985,38
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Kar Yağışlı
18°C
Bursa
18°C
Kar Yağışlı
Cumartesi Kar Yağışlı
6°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
8°C
Pazartesi Çok Bulutlu
7°C
Salı Parçalı Bulutlu
10°C
yildirimwebbanner

ALMANYA’YA E-İHRACAT YAPMAK 10 MİSLİ KAZANDIRIYOR

ALMANYA’YA E-İHRACAT YAPMAK 10 MİSLİ KAZANDIRIYOR
A+
A-

Özellikle pandemi döneminde hızlı bir yükselişe geçen online alışveriş e-ticaret ve e-ihracat pazarlarına ivme kazandırdı. E- ticaret yapanların, kendi web sitesi üzerinden ya da Türkiye e-ticaret platformları üzerinden satışını gerçekleştirdiği ürünler, Avrupa pazarında yüksek fiyatlara tüketici ile buluşuyor.

Türk satıcıların normalde elde ettiği kazancın 8-9 kat fazlasına satılabilen ürünler, Avrupa’da en çok Almanlar tarafından tercih ediliyor.

Araştırmalar, geçtiğimiz yıl Avrupa’da 293 milyon tüketicinin online alışveriş yaptığını gösteriyor. Yine araştırmalar gösteriyor ki, Avrupalı alıcıların 220 milyonu sınır ötesi online alışveriş yapmış durumda. Bu alışverişlerde harcanan toplam miktar ise 269 milyar Euro. Avrupalı tüketicilerin geçtiğimiz yıl internette harcadığı milyar Euro verilerine ülke bazında bakacak olursak; 62.8 milyar Euro ile Almanya, 52.4 milyar Euro ile Birleşik Krallık, 38.3 milyar Euro ile Fransa ilk üçte. İspanya 34. milyar Euro, İtalya: 32.4 milyar Euro,  Kuzey Bölgesi / İskandinavya: 17.8 milyar Euro, Polonya: 13.9 milyar Euro, Hollanda: 12.8 milyar Euro, Belçika: 5 milyar Euro’luk internet alışverişi yapmış.

AVRUPALI EN ÇOK AYAKKABI VE KIYAFET ALIYOR

Peki ülke bazında en çok hangi kategorilerde harcama yapılmış? Avrupa’da online alışveriş yapanlar arasında en iyi ürün kategorilerinde tekstil ve ayakkabı başı çekiyor. Almanya %40, İngiltere %33, Fransa %25, İtalya %22, İspanya %21, Polonya:%13’ünü tekstil ve ayakkabı alışverişinde harcamış.İkinci sırada ise ev elektroniği geliyor. Yüzdelerle verecek olursak; Almanya %26, Birleşik Krallık %21, İtalya %20, İspanya %20, Fransa %16 ve Polonya %9.

BİRLEŞİK KRALLIK EN ÇOK KOZMETİK VE KİŞİSEL BAKIM ÜRÜNLERİ ALIYOR

Kozmetik ve bakım ürünlerine gelince harcama yüzdeleri şöyle devam ediyor;  Birleşik Krallık %19, Almanya %18, Fransa  %15, İtalya  %14, İspanya %11, Polonya ise %9.

ÜLKELER ARASI KARGO İLE ŞEHİRLERARASI KARGO SÜRESİ AYNI

Avrupa’da online alışveriş yapan müşteriler sınır ötesi alışverişte en fazla Çin’i tercih ediyor. E-ihracatta Çin’e kıyasla Türkiye’nin jeopolitik konumu lojistik anlamda Türkiye’yi öne çıkarıyor. Bu da demek oluyor ki, Türkiye’de şehirden şehre ürün göndermek ile Avrupa’da ki herhangi bir ülkeye ürün göndermek arasında hiçbir fark yok. Hatta bir diğer avantajı, üreticiden kullanıcıya ulaşım süresinin hızlı olması, ürünlerinizin katma değer oranını da doğrudan artırmakta.

Aynı zamanda mikro ihracat kapsamında satış yapıyorsanız, yani yurt dışına gönderdiğiniz ürünün veya ürünlerin ağırlığı 300 kg’ın altında ve 1500 Euro’nun altında bir fiyattaysa kargolarınızı Avrupa kıtasında herhangi bir ülkeye gönderirken çekinmenize gerek yok. Mikro ihracat kapsamında olan kargolar için %18 KDV iadesi alınabiliyor.

AVRUPA’YA E-İHRACATTA PROPARS’IN AVANTAJLARI

E-ticaret sitelerinin sayısı sürekli değişiyor ve her gün daha fazlası sektöre giriş yapıyor. 2020 yılı itibariyle dünya genelinde 24 milyondan fazla e-ticaret sitesi var. Propars ile Avrupa’nın en fazla kullanıcı sayısına sahip olan e-ticaret platformlarında yer alabilirsiniz. Ürünlerinizi Avrupa’daki milyonlarca potansiyel müşteriyle buluştururken her konuda yardımcı olan Propars yazılımını e-ihracat süreçlerinizi kolaylaştırmak üzerine oluşturmuştur.

Proparsın Avrupa’ya e-ihracat yapmak isteyenlere sağladığı özellikleri ise şöyle: Propars, sizin yerinize pazar yerlerindeki mağazaları açıyor, ve satışta olan ürünlerin takibini yapıyor. Stokları güncelleyen Propars, bütün siparişleri tek bir ekrandan yönetme imkanı sağlıyor. E-faturaları aynı ekran üzerinden dakikalar içinde oluşturmanıza olanak tanıyan Propars Türk satıcılara Avrupa’nın kapılarını açıyor. Aynı zamanda dünyaya açılmak isteyen satıcıların çekindiği konular arasında olan dil bariyerini çözen Türkçe arayüze sahip.  

Müşteriden gelen mesajı ve yanıtladığınız mesaj otomatik olarak Propars tarafından gerekli dile çevriliyor. Propars’ın anlaşmalı olduğu kargo firmaları da uygun fiyat politikasıyla satıcılara destek oluyor.

Bu kapanacak 20 saniye