
HABER: Zeynep Sude YAVUZ
“Tecrübeden Geleceğe: Ekonomi ve Girişimcilik” temasıyla gerçekleştirilen programın ilk konuğu, ARSİYAD geçmiş dönem ve mevcut Danışma Kurulu Başkanı, aynı zamanda MARSİFED Federasyonu Başkan Yardımcısı Gürsel Durmuş oldu. Programın moderatörlüğünü ARSİYAD Başkan Yardımcısı Erdi Altıntaş üstlendi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan ARSİYAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdinç Acar, tecrübenin paylaşılmasının önemine dikkat çekerek, kahve sohbetlerinin iş dünyasına ilham veren bir platform olmasını hedeflediklerini söyledi.
Başkan Acar şu ifadeleri kullandı; “Tecrübelerin faydalı hale geldiği kahve sohbetlerimize hoş geldiniz. Bugün burada yalnızca başarı hikâyelerini değil, bu başarıların arkasındaki emeği, vazgeçilmeyen anıları ve öğrenilen dersleri dinlemek için bir aradayız. Çünkü tecrübe, yalnızca yaşananların toplamı değildir. Paylaşıldığında anlam kazanan, başkalarına ışık tutan en değerli hazinedir.
Bugünkü konuğumuz, kendi yolculuğunda karşılaştığı zorlukları, dönüm noktalarını ve kendisine yön veren kararları samimiyetle bizlerle paylaşacak. Bu paylaşımların hepimize yeni bakış açıları kazandıracağına, ilham vereceğine ve kendi yolculuklarımızda bize cesaret olacağına inanıyoruz. Bu sohbet buluşmamızda, ARSİYAD geçmiş dönem ve mevcut Danışma Kurulu Başkanımız, aynı zamanda MARSİFED Federasyonu Başkan Yardımcımız Sayın Gürsel Durmuş’u aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Programımızın akışını, Başkan Yardımcımız Sayın Erdi Altıntaş yönetecek.
Bugünkü kahve sohbetleri buluşmamızın sponsorları Arçelik Yetkili Servisi Mürsel Özay ve Esen Lojistik’ten Ferdi Altuntaş’tır. Kendilerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca etkinliğimiz Eğitim Komisyonumuz tarafından hazırlanmıştır. Emeği geçen tüm komisyon üyelerimize teşekkür ediyor, bu buluşmanın hepimiz için keyifli ve ilham verici olmasını diliyorum.”

TECRÜBELER GENÇ GİRİŞİMCİLERE IŞIK TUTTU
Konuşmalarında iş hayatındaki dönüm noktalarını, karşılaşılan zorlukları ve alınan kararları katılımcılarla samimi bir dille paylaşan Gürsel Durmuş, özellikle genç girişimcilere yönelik önemli mesajlar verdi. Program katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.
LOJİSTİK SEKTÖRÜ EKONOMİK DALGALANMALARDAN ETKİLENİYOR
Program öncesinde ARSİYAD Başkan Yardımcısı, Esa Lojistik ve Gümrük Müşavirliği Yönetim Kurulu Başkanı Erdi Altıntaş, Uludağ Gazetesi’ne ekonomide yaşanan gelişmelerin lojistik sektörü üzerindeki etkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Altıntaş, lojistik sektörünün diğer sektörlere kıyasla oldukça dinamik bir yapıya sahip olduğunu belirterek şunları söyledi: “Lojistik, diğer sektörlere göre dinamizmi çok yüksek bir alan. Türkiye’nin bulunduğu coğrafi konum da bu dinamizmi her geçen gün daha da artırıyor. Ülkemiz, Orta Doğu ile Avrupa arasında önemli bir geçiş koridoru konumunda. Bu da lojistik sektörünün sürekli gelişmesini sağlıyor. Ancak dünyada yaşanan küresel ekonomik krizlerin ve bunların ülkemize yansımalarının yanı sıra, Türkiye’nin kendi iç dinamiklerinden kaynaklanan dalgalanmalar lojistik sektörünü de etkiliyor. Buna rağmen bu sürecin geçici olduğuna inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde lojistik faaliyetlerin artarak devam edeceğini, Türkiye’nin stratejik konumu sayesinde sektörün her zaman ivme kazanacağını öngörüyoruz.”






Yorumlar