Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 86’ınca yıl dönümünde, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü töreni, Münih Başkonsolosluğu Kabul Salonu’nda düzenlendi.
Törene, Münih Başkonsolosu Süalp Erdoğan, Ticaret Ataşeleri Ali Bayraktar ve Recep Aslan, Din Ataşesi Ahmet Tanış, Eğitim Ataşesi Dr. Akın Deveci, Konsolos Murat Kemaloğlu, Muavin Konsolos Emre Keleş, Ataşe Hazal Can ve Başkonsolosluk çalışanlarının yanı sıra, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğretmenler, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.
Münih Başkonsolosu Süalp Erdoğan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen tören 2 dakikalık saygı duruşu ve sonrasında İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Başkonsolos Erdoğan, gerçekleştirilen anma töreni ve panelin Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kişiliğini anlama yolunda önemli bir katkı sunacağına” inandığını vurgulayarak, “Toplumlar değerleri üzerine tesis edilir, hafızalarını canlı tutan anılarla yaşatılır, geleceğe projeksiyon yapan bir vizyonla ilerleme kaydeder” sözleriyle Atatürk’ün tüm bu özelliklere işaret eden bir önder olduğunun altını çizdi. Başkonsolos Süalp Erdoğan’ın ardından kürsüye gelen Ataşe Hazal Can’ın günün anlamına ilişkin duygu ve düşüncelerini paylaşmasının ardından 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Paneli’ne geçildi.
Moderatörlüğünü Eğitim Ataşesi Dr.AkınDeveci’nin yaptığı panelde; Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Haluk Selvi, Ludwig Maximilian Üniversitesi Türkoloji Kürsüsüs Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hacısalihoğlu konuşmacı olarak yer aldı. Atatürk’ün dönemi itibariyle ulusal ve uluslararası ölçekte nasıl bir yerde olduğu, toplumuyla bütünleşmede hangi yolları izlediği ve yarattığı değişime kaynaklık eden değerler ele alındı. Münih Türk Toplumu’nun her kısımdan temsilciyle katılım gösterdiği anma töreni, paneli takip eden ikramın ardından sona erdi.