DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
30°C
Bursa
30°C
Açık
Pazar Yağmurlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
21°C
Çarşamba Açık
25°C

Atölyede ürettikleri kağıt ve mürekkeple Haiku yazdılar

Atölyede ürettikleri kağıt ve mürekkeple Haiku yazdılar
A+
A-

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Kağıttan mürekkebe mürekkepten şiire” atölyesine katılanlar önce kağıt ve mürekkep yapmayı öğrendi, ardından da bu ürettiklerini kullanarak  Japon şiir sanatı olan Haiku yazarak farklı bir deneyim yaşadı.

Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün  hafta sonunda düzenlediği  “Kağıttan mürekkebe mürekkepten şiire” etkinliği Misi Sanat Kahvesi ve Nilüfer Belediyesi Edebiyat Müzesi’nde gerçekleşti. Atölyeye katılanlar, kağıt yapım ustaları İnan Mayıs Aru ve Aysen Çoluk eğitmenliğinde kağıt ve mürekkep yapmanın inceliklerini öğrendi. Geri dönüşüm kağıtlarından ve bitki liflerinden kağıt, meşe tohumuyla da mürekkep yapmayı öğrenen atölye katılımcıları üretimleriyle Japon şiir sanatı Haiku yazmayı öğrendi.

Atölyeye katılanlar farklı bir deneyim yaşadı. Atölyeye gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu belirten kağıt yapım ustası İnan Mayıs Aru, “Atölyemizde kendi kağıtlarımızı ürettik. Çeşitli bitkilerin liflerinden  de kağıt yapmayı öğrettik. Yaptığımız kağıtların üzerine mürekkeple Japon şiir sanatı olan Haiku örnekleri yazıyoruz. Her  türlü atık kağıt, büro atıkları, fotokopi atıkları, gazete kağıtları, eski kullanılmayan kitapları geri dönüştürüyoruz. Aynı zamanda lif kaynağı olan her türlü bitkilerden de kağıt yapabiliyoruz. Tabi geleneksel kağıt yapım teknikleri geri dönüşümden biraz farklı. Bu Atölyede onun da inceliklerini işliyoruz. Doğayla dünyayla nasıl uyumlu oluruz derdinden buralara geldik” ifadelerini kullandı.