DOLAR
34,2360
EURO
37,7905
ALTIN
2.931,63
BIST
8.898,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
30°C
Bursa
30°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
32°C
Cumartesi Yağmurlu
28°C
Pazar Yağmurlu
23°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
24°C

BAĞLARALTI MAHALLESİ MODERN PAZAR ALANINA KAVUŞUYOR

BAĞLARALTI MAHALLESİ MODERN PAZAR ALANINA KAVUŞUYOR

Yıldırım Belediyesi, Güllük-Mimar Sinan, Piremir ve Millet Kapalı Pazar alanlarının sonra, Bağlaraltı Kapalı Pazar Yerini de ilçeye kazandırmaya hazırlanıyor.

Yıldırım Belediyesi, vatandaşların yaşam kalitesini yükseltecek yatırımları ilçeye kazandırmaya devam ediyor. Güllük-Mimar Sinan, Piremir ve Millet Kapalı Pazar alanlarını hizmete açan Yıldırım Belediyesi, Bağlaraltı Mahallesi’ne de modern bir Pazar alanı kazandırıyor. Bağlaraltı Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’nin temel atma törenine Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra Bağlaraltı Mahalle Muhtarı Raif Kocabaş, Bursa Pazarcılar Odası Başkanı Refik Aksu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Arif Bayrak katıldı. 6 bin 305 metrekarelik inşaat alanına sahip, 2 katlı yapılacak olan Pazar yerinde 180 Pazar tezgahı, 60 araçlık otopark, mescit, abdesthane, lavabolar ve teknik alanlar bulunacak. Sokak aralarında kurulan, zaman zaman vatandaşın güvenli ve hijyenik alışveriş yapmasını zorlaştıran pazar yerlerinin yerine modern kapalı Pazar alanları inşa ettiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Günlük yaşamın bir parçası olan pazar alışverişini karmaşa ve sağlıksız ortamlardan modern mekânlara taşıyoruz. Mevcut pazaryerlerimizi de ilçemize yakışır hale getiriyoruz. Bu kapsamda hem pazar alanı hem otopark hem de çok amaçlı olarak hizmet veren Piremir, Güllük-Mimarsinan, Millet Pazar Yerlerini Yıldırım’a kazandırdık. Şimdi de eskiyen ve ihtiyaçları karşılayamaz hale gelen Gökdere Pazar Yerini, Bağlaraltı Pazar Yerini ve Büyükşehir Belediyemizin desteği ile Arabayatağı Mahallesi’ni de sil baştan yenileyip modern kapalı pazar alanı kazandırıyoruz. Yine önümüzdeki günlerde Yavuzselim Mahallesi’ne de kapalı pazar alanı kazandırmak için çalışmalara başlayacağız” dedi.

BAŞKAN YILMAZ: BAĞLARALTI KAPALI PAZAR ALANI’NI ARALIK AYINA KADAR TAMAMLAMAYI HEDEFLİYORUZ.

Bağlaraltı Mahallesi’nin en önemli ihtiyaçlarının başında kapalı ve modern bir pazar alanı geldiğini ifade eden Başkan Oktay Yılmaz, “Hemşehrilerimiz talep etmişti, biz de yaparız diye söz vermiştik. Temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz Bağlaraltı Kapalı Pazar Alanı’nı aralık ayına kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Bağlaraltı Kapalı Pazar Yeri Yıldırım’a hayırlı olsun. Yıldırım’ı geleceğe taşıyacak işleri hep beraber hayata geçireceğiz” diye konuştu.