DOLAR
32,7525
EURO
35,0851
ALTIN
2.450,67
BIST
10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
31°C
Bursa
31°C
Açık
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Açık
31°C
Salı Az Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
31°C

Başkan Erdem: Siyasi linç kampanyasıyla karşı karşıyayız

Başkan Erdem: Siyasi linç kampanyasıyla karşı karşıyayız
A+
A-

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ilçede bulunan binaların projelerini yeniden incelemek isteyenlere uygulanan ücret tarifesiyle ilgili sosyal medyada yapılan yanlış bilgilendirmeye tepki gösterdi. ”Son günlerde yeni bir siyasi linç kampanyasıyla karşı karşıyayız” diyen Başkan Erdem, ücret tarifelerinin belediye meclisleri kararıyla belirlendiğini ve bu ücretleri bütün belediyelerin aldığını vurguladı.

Son günlerde bu konunun Nilüfer Belediyesi üzerinden yapılan olumsuz algıyla sosyal medyanın gündemine gelmesini üzülerek izlediğini ifade eden Başkan Turgay Erdem, “Bir bakanın, yaptığı sosyal medya paylaşımında bizi fırsatçı belediye haline dönüştürdüğünü üzülerek izledim. Bunu belirli basın kuruluşlarında da görmüşsünüzdür. Böyle bir algının belli kişilerce yapılması üzücü ve düşündürücü. Vatandaşa hizmet etmek için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Sadece yasalara uyduğumuz için bu şekilde değerlendirilmesi beni üzdü” dedi.

LİNÇ KAMPANYASINA DÖNÜŞTÜ

Evlerinin depreme dayanıklılığını sorgulayan vatandaşların Nilüfer Belediyesi arşivinden istedikleri evraklara karşılık ücret alınmasına yönelik eleştirilerilerin siyasi linç kampanyasına dönüştüğünün altını çizen ErdemÖncelikle vatandaşlarımızdan gelen bu eleştirilerin bilgi eksikliğinden kaynaklandığını belirtmeliyim. Bu uygulama Nilüfer Belediyesi’ne özgü bir uygulama değildir, bütün belediyelerin uyguladığı bir ücretlendirmedir. 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu 97. maddesine göre uygulanır. Her belediye kendi ücret tarifesini belediye meclisinin kararıyla belirler. Nilüfer Belediyesi 2023 yılı hizmet ücret tarifesi Nilüfer Belediye Meclisimizin 26.10.2022 gün ve 493 sayılı kararı ile onaylanmış olup, 2023 Mali Yılı içerisinde uygulamaya girmiştir. Belediye arşivinden talep edilen projeye göre metretül hesabı yapılarak rakam belirlenir. Dijital ortamda verilmesi, kağıt çıktı olarak verilmesinden daha ucuz bir seçenektir” ifadelerini kullandı.

BAŞVURU BEDELİ 20 TL’DİR!

Başkan Turgay Erdem Nilüfer Belediyesi’nin depremin ardından ilk yardıma koşan, deprem bölgesindeki ihtiyaçları karşılamak için kendi olanaklarını seferber eden ve konuya her aşamasında duyarlılık gösteren bir kurum olduğunu belirtti. Yapılan itibar suikastının siyasi linç olarak büyütüldüğünün ifade eden Erdem açıklamasında ” Depremin ardından bu taleplerin çok arttığı bir dönemdeyiz. Genel uygulama kapsamında biz, gelen vatandaşlarımıza önce bilgilendirme yapıyoruz. Yapı denetim firmaları ya da müteahhit firmadan bu belgeleri ücretsiz alabileceklerini söylüyoruz. Ya da evrak almaksızın bilirkişi eşliğinde gelip dosyayı inceleyip ücret ödemeden görüntüleyebileceklerini söylüyoruz. Belediyeden belge istemeleri halinde 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereği bir maliyeti olacağını söylüyoruz. Ozalit ya da CD seçeneklerinin ücretlerini kendilerine bildiriyoruz ve talep ettikleri şekilde belgeyi veriyoruz. Sonuç olarak yapılan meclis toplantısında 3 ay süreyle özel bir uygulamaya geçilerek, site yöneticileri tarafından yapılan başvurularda 20 TL gibi sembolik bir bedelle vatandaşlarımıza gerekli belgelerin verilmesi karara bağlandı. Öte yandan 6 Şubat 2023 tarihinden bugüne kadar belge almak için ücret ödemiş olan vatandaşlarımız da, belediyemiz Hizmet Masalarına başvurarak ödedikleri bedeli geri alabilecekler.” dedi.

ETİKETLER: