DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

Başkan Işık yeni dönem projelerini tanıttı

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Gürsu Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen toplantıyla yeni projelerini açıkladı.

Başkan Işık yeni dönem projelerini tanıttı

SUDE FİLİZ

Proje tanıtım toplantısına Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Recep Altepe, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala , AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Önceki Dönem Milletvekili Atilla Ödünç, Gürsu halkı ve muhtarlar  katıldı. Program saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.

Yeni dönem için projelerini açıklayan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Göreve geldiğimiz günden beri bambaşka bir gürsu vizyonu için çalışarak, ilçemize  uzun yılların hayali olan hizmetleri getirdik. Gürsu Belediyesi’nin bugünkü başarılarını bu seviyeye getirmek zor olsa da, Gürsu çok daha fazlasını hak etti.”dedi.

Şehirleşme  ve Kent Estetiği: İlk projemiz hali hazırda devam da eden kent meydanı.

Kent Meydanı: Kent meydanı projemizde artık sona geldik. Projemizin önündeki en büyük engel, ptt binası idi. orada yıkımı gerçekleştirdik. Yeni ptt binasının yapımına hızla başladık. Yapımında da sona gelindi. 550 Hisse kamulaştırma ve imar uygulamaları sayesinde çözüme kavuşturuldu. Belediye binamızın önündeki yaklaşık on dönümlük  alanda otoparktan,  yeşil alana, sosyal alanlardan  dinlenme alanlarına kadar her detayın düşünüldüğü bir meydan yapacağız.

Kapalı  Pazar Alanı: İstiklal mahallesi’nde bulunan mevcut kademe binasını kaldırarak yerine hemşehrilerimizin ihtiyacını karşılayacak şekilde modern ve gelişmiş bir pazar yeri inşa edeceğiz. Ayrıca zafer mahallemizde bulunan kapalı pazar yeri yanındaki alana entegre bir pazar alanı daha kazandıracağız.

Güvenli Huzurlu Konut: Vatandaşlarımızın güvenli ve ekonomik konut talebini karşılamak amacı ile belediyemize ait alanlarda yapacağımız projelerle onlara destek olacağız.

Gürsu Çarşı Park: Hastane yolu üzerinde ilçemize renk katacak çarşı park ile vatandaşlarımızın dinlenme, sosyalleşme, alışveriş gibi ihtiyaçlarını karşılayacağız.  İçinde eczane, atm, benzin istasyonu, sosyal tesis gibi  ihtiyaç giderilecek alanlar olacak.

Belediye Kademe ve Depo: Hizmet kalitemizi arttırıyoruz. Mevcut belediye kademe binamızı yenileyerek modern ve ihtiyaca yönelik yeni bir bina daha inşa edeceğiz.

Gürsu Şehir Parkı: Bizim dönemimizde 15 mahallemize 22 park yaptık. toplam yeşil alan ölçümümüz 650 bin metrekare. Göreve geldiğimizde kişi başına düşen  yeşil alan 3,6 metrekare idi. şimdi ise 6,4 metrekare. bu rakamları arttıyoruz. Gelişen ve nüfusu artan gürsu için revize edeceğimiz alanda bir şehir parkı yapacağız. Bu parkımızda 15 bin metrekarelik alan içinde spor ve sosyal alanlarla donatılmış birbirinden güzel yaşam alanları olacak.

Kültür Sanat Turizm

Gastro Gürsu: Tarihi taş köprü sokağımızda yer alan yeni merkezimizde, yerel ürünlerle türk mutfağını ve dünya mutfağını harmanlayarak, hizmet sektörüne nitelikli iş gücü kazandırıp, yerel turizmi canladıracağız.

Gürsu Müzesi:Turizm konusunda birçok proje ürettik. kırsal turizmi kalkındırdık. Katırlı dağı eteklerinde bir turizm rotası oluşturduk. Bu projemizle; Gürsu merkezinde turizmi canlandırmayı hedefliyoruz. Farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan ilçemizde tarihi Taş Köprü Sokak’ta Gürsu’muzun  soyut ve somut turizm değerlerini geleceğe taşıyacağız.

Gürsu Doğa, Spor ve Lzzet Rotası: Gürsu’nun  merkezinde  dünyaya nam salan cağ kebabımız ve et kalitemizle başlayan  turizm rotamız üç akstan oluşuyor. Türkiye’nin en özel ve ödüllü hayvan rehabilitasyon merkezi ve gemi seyir terası, doğa ile iç içe  gürsu orman parkı, ve avrupa’da turizm destinasyonu yarışmasından ödüllü ericek adrenalin park ile son buluyor.Turizm rotamız gürsu’nun ekonomik ve sosyal yaşamına zenginlik katacak. Rotayı koordine edecek bir turizm profesyoneli ve koordine merkezi ile ilçemizi kalkındıracağız.

Kır Bahçesi Etkinlik Evi: Dışkaya yolu üzerinde yer alan muhteşem manzaralı bir alanımız var. Yaklaşık on  dönümlük bu alanda bir kır bahçesi ve etkinlik evi inşa edeceğiz. düğün, nikah, balo, şirket yemekleri, doğum günleri, yani aklınıza ne gelirse tüm özel etkinliklere ev sahipliği yapacağız. Vatandaşımıza ekonomik bir seçenek sunacağız.


Ulaşım

Ulaşımı rahatlan çözümler başlığı ile ilçemizdeki ulaşım  sorunu için çözümcül bir yaklaşım sergileyeceğiz. ulaşım master planı işte bu noktada büyük anlam taşıyor.

Ulaşım Master Planı: Şehit cüneyt yıldız caddesi, mehmet müezzinoğlu caddesi,  isabey caddesi bu dönemde bursa büyükşehir belediyemizin de destekleri ile değerlenen vizyon projelerimizdi. Yeni ulaşım master planımızda ise şehir içinde kalan kamyon yolunu şehir dışına bir hat çekerek rahatlatacağız.  Aynı hattı samanlı’ya ve yakın çevre yoluna bağlayacağız. Yine büyükşehirimizin vizyon projelerinden olan; on bir eylül bulvarı gürsu merkezine geçecek şekilde sanayi bölgesine bağlanacak. Bu sayede gürsu girişi rahatlamış olacak. Gürsu’dan oluşturacağımız bir otoban giriş ve çıkışı sayesinde  şehir içindeki trafik yoğunluğu azalacak. Ayrıca alternatif  bisiklet yolları  üreteceğiz.

Otoparklar: Nüfusu hızla artan ilçemizde farklı lokasyonlarda kuracağımız kapalı ve açık otopark sistemleri ile şehir içindeki trafiği rahatlatacak, esnafımıza ve vatandaşlarımıza daha konforlu ortamlar sunacağız. Ayrıca çevreye duyarlı elektrikli araç kullanımını teşvik edebilmek için elektrikli araç şarj istasyonarı kuracağız. 50 Bin adet kapasiteli otoparkların yapımı. (e – otopark , araç şarj üniteleri ile)

Eğitim ve Spor

Eğitim seferberliği projemiz ise bizim için çok özel. İlçemize kazandırdığımız dev eğitim vadisi projesinin ardından yeni eğitim alanları için arazi tahsisi başta olmak üzere belediyemiz,  hayırseverlerimiz bakanlığımız işbirliği ile çocuklarımıza modern  eğitim yuvaları kazandıracağız.

Çocuk Kütüphanesi: Gürsulu çocuklarımızın, küçük yaşta okuma alışkanlığı kazanmaları için, verimli ve keyifli zaman geçirebilecekleri huzurlu ve güvenli kütüphane ortamını oluşturuyoruz. Drama eğitimleri, okuma atölyeleri, oyun kampları, masal anlatımları ile çocuklarımıza hizmet verecek.

Yazılım ve Oyun Geliştirme Labarotuvarı: Gürsu dijimer bünyesinde çağa uygun atölye ve eğimlere katılan gençler artık yazılım ve oyun da geliştirebilecek. Bursa’nın en nitelikli bilgisayarları ile, bursa’nın en nitelikli eğitim merkezinde bugünün ve geleceğin yazılımcılarını yetiştireceğiz.

Çocuk Spor Akademisi: Sahip olduğu  lisanslı sporcu sayısı ile türkiye’nin spor kenti  ünvanını taşıyor olmanın verdiği gururu yeni bir spor akademisi ile taçlandıracağız. Jimnastik, bale, halk oyunu, sportif dans kursları gibi branşlarda tam donanımlı bir spor akademisi oluşturacağız.

Çevre ve İklim Uyumu: Bizim en çok önemsediğimiz konuların başında gelen çevre ve iklim uyumu konusunda ise  iki önemli projemiz var. Gücümüzü doğadan alıyoruz biz, kurduğumuz güneş enerji sistemi ile kurulduğu günden bu yana bir milyon 201 bin 420 kwh elektrik ürettik . 
Tesisi kurduğumuz günden bu yana 6 milyon yedi bin 141 tl gelir sağladık.
Sadece 2023 yılında 868 bin 400 kwh elektrik ürettik, yine sadece geçen yıl 4 milyon 342 bin gelir elde etmiş olduk.
Vaadimiz 3,5 milyon idi, biz fazlasını kazandık. Bu yüzden gücümüzü doğadan almaya devam edeceğiz.
Yeni dönemde, yeşil ve yenilenebilir tüm enerji sistemleri ile ilgili çevreci projelerimize devam edeceğiz.
Katı Atık Getı̇rme Merkezı̇: Gürsu belediyesi olarak iki yılda aldığımız hibe ve geri dönüştürülebilir atıktan elde ettiğimiz total gelir  yaklaşık 3  milyon  liraya çıktı. 396. 346 kg geri dönüştürülebilir atık topladık. İlçemize kazandıracağımız katı atık merkezi ile atıkların öncelikle kaynakta önlenmesi ve ayrıştırılması, geri dönüşebilir atıkların ekonomiye geri kazandırılması, dönüştürülemeyen atıkların ise çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde depolanması sağlanmış olacak.

Yerel ve Kırsal Kalkınma

Yerel ve kırsal kalkınma konusunda ise örnek çalışmalara imza attık. Gürsu tarımını destekleyeceğimiz yeni projemiz  gürsu tarım uygulama merkezi.

Gürsu Tarım Uygulama Merkezi: Tarımda ürün güvenliğinin sağlanması, dijital tarım uygulamaları, yöre tarımının gelişmesi için eğitimler, ihracat, markalaşma gibi konu başlıklarını tek elden yöneteceğimiz merkezimiz gürsu tarımı için bir akademi olacak.


Maharetli Eller Çarşısı: Gürsu kent park’ta oluşturduğumuz butik çarşımızda kadınların hem halk eğitim kurslarında hem de  evlerinde ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerin satışını gerçekleştirerek aile bütçelerine katkı sunmalarını sağlayacağız.


Meyve  Sebze Soğuk Kurutma ve Paketleme Tesisi: İlçemizdeki özellikle coğrafi işaretli ürünlerimizin şoklama yöntemi ile kurutulduğu modern tesisimiz, çiftçimize katma değer, bölgemize tanınırlık sağlayacak.

Mevsimlik İşçi Konaklama Tesisi: Tarım kenti Gürsu’da ekonomi ve tarıma katkı sunan tarım işçilerimizin konaklama ve barınma ihtiyaçlarını karşılayacağımız  tesisimiz, olası afet durumlarında da vatandaşımız kullanımına açılabilecek.


Tarımsal Sulama Sistemleri: Alternatif sulama sistemleriyle tarım ve bahçecilikte ovadaki suyun daha verimli ve sürdürülebilir bir şekilde kullanılmasını sağlayacağız. Geliştireceğimiz sistemlerle suyun verimli kullanımının yanı sıra enerji tasarrufu ve uygun maliyet gibi faktörleri göz önünde bulundurarak doğamıza ve çiftçimize sahip çıkmış olacağız.

 Sosyal Sorumluluk Kadın Çocuk Yaşam Merkezi

Kadınlarımız ve çocuklarımız için hobi, spor ve etkinlik ,  kişisel  gelişim ve eğitim atölyelerinin yer alacağı, psikolojik danışmanlık hizmetlerinin verileceği ihtiyaca yönelik, özel bir merkez oluşturacağız.

Halk Eğitim Merkezi: Gürsu’nun nüfusunun yarısını oluşturan kadınlarımızın en önemli taleplerinden biri olan halk eğitim merkezi’ni, ilçemize kazandırıyoruz. gürsulu kadınlar, öğrenecek, üretecek ve kazanacak.

Gönül Dostu Yaşam Merkezi: İhtiyaç sahibi ve dezavantajlı vatandaşlarımıza hizmet verecek olan gönül dostu yaşam merkezi’nde  yardım ve dayanışma  seferberliğimizi büyüteceğiz. paylaşmanın bereketi gürsu’yu saracak.

Afet Yönetimi

Afad Eğitim ve Koordinasyon Merkezi:Afet yönetimi ve acil durum, müdahale  konularında eğitim ve koordinasyon faaliyetlerini yürütecek bir merkez kuracağız. merkezimizde olası afet anına hazırlık,  süreç konusunda eğitim, planlama ve koordinasyon eğitimleri vereceğiz.

Akıllı ve Dijital Kentleşme Yalın ve Dijı̇tal Beledı̇yecı̇lı̇k Projesı̇

Biz, gürsu sıfır atık mobil uygulaması gürsulu hemşerilerimizin telefon aracılığıyla temiz şehir parolasına katkı yapabilecekleri ve hediyeler kazanacakları bir yalın belediyecilik yazılımı geliştirdik.
E-belediye hızlı ödeme ekranları vatandaşlarımızın online belediyeye gelmeden ödeme yapabilecekleri ekranlarla hizmet  veriyoruz. İmar durumlarını vatandaşlarımız online ulaşabilecekleri adres üzerinden takip edebiliyoruz. İstek şikayet ve önerileri online olarak halkımzın ulaşabilecekleri adreslerden takip ediyoruz.

Türkiye belediyeler birliği ve Bursa model fabrika işbirliği ile hayata geçirilen yeni uygulama süreci, Türkiye’de ilk kez Gürsu Belediyesi tarafından hayata geçiriliyor.
“sürekli iyileştirme”, “müşteri odaklılık” ve “yalın ve dijital belediyecilik uygulamaları ile yalın belediyeciliğe  giriş yapmış olduk. Öümüzdeki dönem bu projemize yeni katkılar yaparak geliştirmiş olacağız.

Sözlerinin sonunda Işık, “Bu proje ile ben sunumumun sonuna geldim. beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum. rabbim, tüm vaatlerimizi yerine getirmeyi nasip eylesin.” Dedi.