Konaklı'daki kavun üretiminin geçen seneye oranla iki katına çıkmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Başkan Özdemir, "Hedefimiz, Konaklı'daki tüm üreticilerin kavun yetiştiriciliğinde aktif rol almasını sağlamak" şeklinde konuştu.
Başkan Özdemir, Konaklı Mahallesi'ne gerçekleştirdiği ziyarette, kavun üreticileriyle bir araya geldi. Ziyarette, Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Resul Tarman, NİLKOOP Başkanı Süleyman Ayyılmaz ve Konaklı Mahalle Muhtarı Hasan Tosun da hazır bulundu.
Üreticilerle meydanda sohbet ederek beklentilerini dinleyen Başkan Özdemir, devam eden sezonla ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Görüşmelerin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Özdemir, bölgedeki kavun üretimindeki artıştan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Üretici sayısını ve üretim miktarını artırmaya yönelik çabalarının sürdüğünü vurgulayan Başkan Özdemir, "Üreticilerin çoğu üretimden uzaklaşmıştı. Bizim teşviklerimiz ve halkımızın gayretleriyle yeniden bir hareketlenme başladı. Geçen yıl 500 üreticiden sadece 50'si kavun ekerken, bu yıl 100 üretici kavun ekimi yaptı. Verimlilik de aynı oranda arttı. Hedefimiz, Konaklı'daki tüm üreticilerin kavun yetiştiriciliğine katılımını sağlamak" dedi.
Girdi maliyetlerindeki yükselişe rağmen kavun fiyatlarının aynı oranda artmadığını ve bu durumun üreticileri zorladığını belirten Başkan Özdemir, yeni projeler üzerinde çalıştıklarını ifade etti. "Kantin Nilüfer'in sayısını artıracağız. Buradaki ürünlerin büyük bir kısmını orada satacağız. Böylece çiftçilerimizin ürünlerinin karşılığını daha iyi fiyatlarla almasını sağlayacağız" şeklinde konuştu.
Üreticilere mühendislik desteği, toprak analizi ve teknik yardım sağladıklarını hatırlatan Başkan Özdemir, ihracata yönelik soğuk hava deposu, dondurarak kurutma ve zeytin sıkma sistemi üzerinde çalıştıklarını kaydetti. Kooperatifleşmenin önemine değinen Başkan Özdemir, "Kooperatifleşerek güçlerimizi birleştireceğiz. Ekilmeyen arazilere gerekirse kooperatifimiz ekecek ve o arazinin sahibi de buradan pay alacak. Nilüfer'de tarımla sürdürülebilir bir yaşam kurarak bu toprakları korumalıyız. Değerli topraklarımızın kıymetini biliyor ve onları gözümüz gibi korumaya devam edeceğiz" dedi.
KOOPERATİFLEŞME GÜÇ VERECEK
Konaklı Mahalle Muhtarı Hasan Tosun da Nilüfer Belediyesi ve Başkan Şadi Özdemir'in desteğiyle kooperatif çalışmalarının hız kazandığını belirtti. Gelecek yıl bu sürecin tamamlanmasını umut ettiklerini söyleyen Tosun, "Tamamlandığında satış konusunda daha güçlü bir konuma geleceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.
GENÇLERİN ÜRETİMDE KALMASI HEDEFLENİYOR
Konaklı'da kavun hasadı yapan üreticileri tarlalarda ziyaret eden Başkan Şadi Özdemir, genç bir üreticiyle sohbet etti. Gençlerin üretimde kalmasını istediklerini belirten Başkan Özdemir, örnek teşkil ettikleri için kendisini tebrik etti.






Yorumlar