Milli Mücadelemizin 100.yılına özel Tiyatro P.A.S ( Profesyonel Artı Sonsuz ) tarafından hazırlanan ve sahneye taşınan “ Ben Serisi Kurtuluş” projesinin 1.oyunu olan ve başarılı aktris “Sevtap ÇAPAN ” tarafından canlandırılan, Kurtuluş Savaşı’nda verdiği Milli Mücadeleyle şanlı tarihimizin önemli kahraman kadın askerlerinden biri olan Fatma Seher Erden’in yaşamını ve savaş yıllarını konu alan “ Ben Kara Fatma” adlı tiyatro oyunu “17 Mayıs Salı günü saat 20.30’da Nilüfer Uğur Mumcu Sahnesinde” Bursa’lı sanatseverlerle buluşacaktır.
Tek perdelik oyunda, Fatma Seher’in savaş yıllarında ülkeye verdiği desteğin yanı sıra ülke savunmasında üstlendiği aktif görevler, o dönemin ruhuna uygun olarak yazılan metin, kostümler ve sahne dekoruyla izleyiciye aktarılıyor. Fatma Seher (nam-ı diğer Kara Fatma), Kurtuluş Savaşı’nda verdiği Milli Mücadeleyle şanlı tarihimizin önemli kahraman kadın askerlerinden biridir. Cephede vermiş olduğu mücadele harap haldeki memleketin tüm kadınlarına moral olmuş ve birçok kadının savaşa katılmasını sağlamıştır. Milli Mücadele yıllarında yaşanan acı, keder, zulüm ve ödenen bedeller karşılığında kazanılan zafer, üzerinde yaşadığımız bu coğrafyada gerçekleşmiştir.
BEN KARA FATMA, 1888’de Erzurum’da doğdu. Kocası Ahmet Bey’in subay olması sebebiyle kendisi de bir asker hayatı yaşadı. Balkan Savaşı’na katıldı. Eşi Binbaşı Ahmet Bey Sarıkamış’ta şehit oldu. Fatma Seher Erden, 1919’daki kongre günlerinde Sivas’a giderek Mustafa Kemal’le görüştü. Mustafa Kemal, Fatma Seher Erden’i Milis Müfreze Komutanı olarak batı cephesinde görevlendirdi. Fatma Seher Erden artık “Kara Fatma” olarak tanınacaktı.
OYUN KÜNYESİ
Yazan : Mehmet DAĞISTANLI
Yöneten : Özgür KAYMAK
Oynayan : Sevtap ÇAPAN
Dramaturg : Belgi PAKSOY
Müzik : Emrah Can YAYLI
Sahne Tasarım : Cihan AŞAR
Kostüm Tasarım : Onur UĞURLU
Işık Tasarım : Hasan DEMİR
Görsel Tasarım : O. Suat ÖZSOMAR
Yardımcı Yönetmen : Fulya Irmak BİLGİNER
Fotoğraf : Volkan ERKAN
Sosyal Medya Yönetimi : Gülfer IŞIK
Basın Danışmanı : Mine ALPAN
Genel Sanat Yönetmeni : Sevtap ÇAPAN