DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Bir pil getirene bir bilet: İznik’te sıfır atık hamlesi

İznik Belediyesi, Sıfır Atık Projesi kapsamında çevre bilincini artıracak örnek bir uygulamayı hayata geçirdi. Belediye, atık pillerini teslim eden vatandaşlara tiyatro bileti vererek hem doğayı korumayı hem de sanata erişimi teşvik etmeyi amaçlıyor.

Giriş: 17.02.2026 09:26
Paylaş
Bir pil getirene bir bilet: İznik’te sıfır atık hamlesi

Projeye katılmak isteyenler, atık pillerini belediyenin İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ne teslim ediyor. Karşılığında ise Ahmet Vefik Paşa Bursa Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenen oyunlar için bilet alıyor. İlk etkinlik, 15 Şubat Pazar günü sahnelenen “Barış Adası” adlı çocuk oyunu ile gerçekleştirildi. Tiyatroya giden vatandaşların ulaşımı da belediye tarafından sağlandı.

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, sıfır atık çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirtti. Usta, çevreyi korurken çocukları sanatla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Atık pillerin doğaya verdiği zarara dikkat çeken Usta, farkındalık çalışmalarının süreceğini vurguladı.

Proje kısa sürede karşılık buldu. İlk haftada 1500 atık pil toplandı. Bir kalem pilin 4 metreküp toprağı zehirleyebildiği düşünüldüğünde, toplanan piller sayesinde 6 bin metreküp toprağın kirlenmesinin önüne geçildi. Belediye, kampanyanın önümüzdeki dönemde de devam edeceğini açıkladı.

Yorumlar

Haber Arama