Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD), Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) ve Borçelik toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağlamak adına güçlerini birleştirdi. Bölgede yer alan kadın çalışanların üretim süreçlerindeki istihdamını artırmaya yönelik iş birliğinde protokol imzaları atıldı.
‘Bu İş Eşitlik İşi’ adıyla projelendirilen iş birliğinin NOSAB’da gerçekleştirilen imza törenine, BUİKAD Başkanı Avukat Oya Eroğlu, NOSAB Başkanı Erol Gülmez ve BORÇELİK İcra Kurulu Üyesi Hafize Çetinel’in yanı sıra BUİKAD Yönetim Kurulu Üyeleri ile NOSAB ve BORÇELİK yöneticileri katıldılar.
İmza töreninde konuşan BUİKAD Başkanı Avukat Oya Eroğlu, emeğin cinsiyetle alakası olmadığını belirtirken, “Kadınların ekonomik faaliyetlerde daha güçlü temsil edilmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Projemizin ülke geneline yayılabilecek bir çalışma olacağına inanıyoruz. Özellikle ‘erkek işi’ denilen işlerde de kadınların çalışabileceğini ortaya koymak istiyoruz” dedi.
NOSAB Başkanı Erol Gülmez ise “NOSAB olarak bütün sosyal projelerde bulunmaya çalışıyoruz. Kadınların istihdama katılmalarına katkı sağlayacak bu projeye de çok inanıyoruz ve gönülden destekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
Proje ortaklarından BORÇELİK İcra Kurulu Üyesi Hafize Çetinel de yaptığı konuşmada, “Borçelik olarak 2016 yılından beri toplumsal cinsiyet eşitliği konularında çalışmalar yapıyoruz ve özünde insana odaklanıyoruz. 2018 yılından bu yana üretimde kadın çalışana yoğunlaşıyoruz. Şirket içinde yaptığımız ve takdir toplayan çalışmalarımızla tüm sektörlere ilham veriyoruz. Bu değerli proje ile de toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki kararlı duruşumuzu daha da güçlendiriyoruz” dedi.
Yapılan konuşmalardan sonra iş birliği protokolü BUİKAD Başkanı Avukat Oya Eroğlu, NOSAB Başkanı Erol Gülmez ve BORÇELİK İcra Kurulu Üyesi Hafize Çetinel tarafından imzalandı.
KADINLARA YÖNELİK KURSLAR DÜZENLENECEK
Üç kurum arasında imzalanan iş birliği protokolü ile üretime yönelik alanlarda kadın işgücünün artırılması hedefleniyor. Toplumsal cinsiyet kalıplarının bir sonucu olarak ‘erkek işi’ olarak tanımlanan meslek dallarında, fabrikaların ihtiyaç duyduğu nitelikli kadın personelin yetiştirilmesi için kurumlar arası sürdürülebilir iş birliğinin sağlanması amaçlanıyor.
NOSAB İstihdam Bürosu’nun faaliyetleri kapsamında yapılan saha araştırmasıyla başlayan proje, Borçelik Teknik Akademi’nin sunacağı mesleki teknik eğitim ile tamamlanacak.
Kadınların üretim süreçlerindeki istihdamını artırmaya yönelik çalışmalar kapsamında, çelik kaynak ve köprülü vinç alanlarında kadın kursiyerlere 2 program halinde eğitimler verilecek. Projenin ilk fazının tamamlanmasıyla birlikte, toplam 20 kadın istihdam edilmiş olacak.
Bu kapanacak 20 saniye