DOLAR
32,6717
EURO
35,4125
ALTIN
2.505,10
BIST
10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
30°C
Bursa
30°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
33°C
Pazar Açık
33°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
35°C
Salı Az Bulutlu
34°C

Buikad’dan “Neden Yeşil Dönüşüm” Paneli

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü özelinde düzenlenen “Neden Yeşil Dönüşüm” paneli uzman konukların katılımıyla gerçekleştirildi.

Buikad’dan “Neden Yeşil Dönüşüm” Paneli
A+
A-

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nin (NOSAB) ev sahipliğinde gerçekleştirilen panele BUİKAD Başkanı Şeyda Şençayır, BUİKAD Yönetim Kurulu üyeleri ve NOSAB bünyesinde faaliyet gösteren firmaların temsilcileri katıldı. Panelin sunuculuğunu ise BUİKAD Yeşil Gelecek Komisyonu Üyesi Hatice Koparan yaptı.

Programın açılış konuşmasında 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan BUİKAD Başkanı Şeyda Şençayır, “Bu anlamlı gün, gelecek nesillere temiz ve sağlıklı bir dünya bırakmak için bir fırsat sunmaktadır. Dünya çevre günü etkinlikleri, bilinçlendirme kampanyaları, temizlik etkinlikleri ve çevre projeleriyle her yıl kutlanmakta ve insanları çevreye yönelik olumlu değişimler yapmaya teşvik etmektedir” dedi.

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TEMASI “DOĞA İÇİN EYLEM”

Bu yılın dünya çevre günü temasının “Doğa İçin Eylem” olarak belirlendiğini vurgulayan Başkan Şeyda Şençayır, “Dünya genelinde milyonlarca insan, çevreyi koruma ve sürdürülebilirlik konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler ve kampanyalar düzenlemektedir. Biz de NOSAB ile birlikte düzenlenen bu panelde ‘Neden Yeşil Dönüşüm’ konusunu ele alıyoruz. NOSAB Yönetimine ev sahipliği için teşekkür ediyorum” diye konuştu. Başkan Şeyda Şençayır, paneli BUİKAD Yeşil Gelecek Komisyonu’nun organize ettiğini belirterek komisyon Başkanı Makbule Çetin’e ve komisyon üyelerine teşekkürlerini iletti.

Gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakma gayesinde olduklarını hatırlatan Başkan Şeyda Şençayır, “Ekonomik faaliyetler kapsamında elbette üretim yapılacaktır, yapılması da gereklidir. Temiz ve döngüsel bir ekonomiye geçerek, iklim değişikliğini durdurarak, biyolojik çeşitlilik kaybını geri döndürerek ve kirliliği azaltarak kaynakların verimli kullanımına dikkat etmeliyiz. Bunun için yeşil dönüşümün şart olduğuna inanıyoruz. Unutmayalım ki ‘Biz dünyayı atalarımızdan miras değil çocuklarımızdan emanet aldık’ diyerek konuşmasını tamamladı.

YEŞİL DÖNÜŞÜM SAYESİNDE YAŞANABİLİR BİR DÜNYA

BUİKAD Yeşil Gelecek Komisyonu Başkanı Makbule Çetin ise “Kadın Liderliğinde Yeşil Dönüşüm” projesinin 1. Etabı için farkındalık oluşturmak adına bu paneli organize ettiklerini söyleyerek katılımlarından dolayı panelistlere ve konuklara teşekkür etti. Yeşil dönüşümün sadece bugünü değil yarınları garantiye almanın en önemli adımı olduğunu ifade eden Makbule Çetin, yeşil dönüşüm projesi sayesinde doğayı koruyan üretimin, yaşanabilir bir dünyayı sağlayacağını söyledi.

Açılış konuşmasından sonra BUİKAD Yeşil Gelecek Komisyonu Başkanı Makbule Çetin moderatörlüğünde gerçekleşen “İklim” konulu oturumda Park Cam Teknik Müdürü Deniz Armağan, TSE Çevresel Gözetim ve Doğrulama Müdürü Mehmet Ergün ve Rever Akademi Kurucu Ortağı Çağlar Güven’in katılımıyla çevre ve iklim konuları konuşuldu.

Panelin ikinci bölümünde ise BUİKAD Yeşil Gelecek Komisyonu Üyesi Senem Tanju tarafından yönetilen “Sürdürülebilirlik” oturumunda ise Uludağ Üniversitesi GK Çevre Çözümleri Şirketi Ortağı Prof. Dr. Güray Salihoğlu, Borusan Boru Çevre ve Yönetim Sistemleri Yöneticisi Ahu Olgun ve Sürdürülebilirlik Standartları Daire Başkanı Gülşah Günay ile online bağlantıyla toplantıya katılan EBRD Avrupa Kalkınma Bankası Yetkilisi Sultan Şalgam konuşmalarını gerçekleştirdi.

Panelde ayrıca doğanın yıllar içerisinde tahrip edilmesini fotoğraflarıyla belgeleyen BUİKAD üyesi Nermin Atalay, fotoğraflarından oluşan bir sunum gerçekleştirdi. Programın sonunda panele katılan konuklara BUİKAD Başkanı Şeyda Şençayır, günün anısına plaket ve çiçek takdim etti.