Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) ve Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliği ile organize edilen “Girişimcilik Buluşmaları” iki gün boyunca düzenlenen seminer ve panellerle, üniversite öğrencilerini deneyimli yöneticiler ve girişimcilerle buluşturdu.
BUİKAD Genç Girişimcileri Geliştirme Komisyonu ve BUÜ Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından BUÜ Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Girişimcilik Buluşmaları”, iki seminer ve iki panel halinde gerçekleştirildi. BUÜ Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Zencirkıran, program başlangıcında yaptığı konuşmada geleceğin mimarları olan gençleri iş dünyasının tecrübeli isimleri ile buluşturmaktan dolayı duydukları mutluluğu dile getirerek, katılımcılara teşekkür etti.BUİKAD Genç Girişimcileri Geliştirme Komisyonu Başkanı Seval Şengör ise BUİKAD olarak gençlerin ve genç kadınların iş dünyasında önünü açacak projelerini sürdüreceklerini belirtti.
Açılış konuşmaları ile başlayan programda öğrencilere seslenen BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeyda Şençayır, “İş kadını ile güçlü bir Türkiye’ye ulaşmak vizyonuyla 2007 yılında yola çıkan Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği, yaşamın her kesiminde kadının varoluşunu sağlamak ve güçlendirmek amacıyla yol gösterici olmayı, girişimci kadın sayısını artırmayı, kadının yasama ve karar verme süreçlerindeki etkinliğini ve yönetsel gelişimini desteklemeyi hedeflemiş ve bu doğrultuda stratejilerini hayata geçirmiştir” dedi.
“Projelerimiz aralıksız sürüyor”
BUİKAD’ın amacını, ‘Kadına daha iyi çalışma koşulları kazandırmaktan çok, kadının rekabetçi iş hayatında yetkinliklerini arttırarak varoluşunu güçlendirmek’ olarak tanımlayan Şeyda Şençayır, “Bu amaç doğrultusunda ‘Bu İş Eşitlik İşi’, ‘Gücümüz Eşitliğimiz’, ‘BUİKAD Gelecek Akademisi’ gibi pek çok projeler gerçekleştirdik ve yenilerine de devam ediyoruz. Bunlardan bir tanesi de ‘Fikirden İşe – Genç Vizyonerler’ projemizdir. 3 yıl sürecek projenin çıkış noktası genç kadınların girişimcilik potansiyelinin ve dönüştürücü gücünün varlığını ortaya çıkarmaktadır. Fikirden İşe – Genç Vizyonerler Projesi ile inovatif ve katma değerli büyümenin çok önemli olduğu bir dönemde, genç kadın girişimciliğinin ekonomik, sosyal ve kültürel olmak üzere birçok alanda yaratabileceği derin etkiye dayanarak, girişimcilik yolculuklarına çıkmaları için teşvik eden, güçlendiren ve destekleyen bir ortamın ve zihniyetin oluşturulmasını hedeflemekteyiz” şeklinde konuştu.
“Genç kadınların yeteneklerini ortaya çıkarıyoruz”
Genç kadınların girişimcilik ve teknoloji alanında gelişmesinin temelini atarak, uzun vadede inovasyonu teşvik etmeyi, sürdürülebilir üretimi arttırmayı ve kapsayıcı ekonomik büyümeyi teşvik etmeyi planladıklarını ifade eden Şeyda Şençayır, “Ayrıca bu projeyi hayata geçirerek, cinsiyet eşitsizliklerine karşı engelleri de ortadan kaldırarak, genç kadınlar arasında tomurcuklanan iş liderleri yetiştirerek,ekonomik dokumuzun çeşitlenmesine ve dayanıklılığına katkıda bulunan destekleyici bir ekosistem oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.
“Yenilikçi bakışlar icatları doğuruyor”
Programın ilk seminerinde ‘İnovasyon Çağında Yeni Hikayeler Yazmak’ konulu bir sunum yapan Eğitmen ve Danışman Zeynep Biçer Özçelik, tarih boyunca icatların ve yeniliklerin, yenilikçi, farklı bakış açılarına sahip kişiler tarafından ortaya çıkarıldığını söyledi. Gençlere her zaman yeniliklere açık olmalarını ve işlerinde farklılık ortaya koymaya çalışmalarını tavsiye eden Zeynep Biçer Özdemir, “Hedeflerinize giden yolda tutkunuz ve farklılık arayışlarınız başarıyı beraberinde getirecektir” dedi.
Zeynep Biçer Özdemir’in ardından BUİKAD Kurucu Başkanı ve Esperto Danışmanlık Ltd. Şti Kurucusu Selma Çetinkaya Türker’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde ise Umdasch Madosan Raf Sistemleri A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Sevgi Saygın ve Ünver Group Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Korgavuş öğrencilerle girişimcilik yolunda tecrübe ve bilgilerini paylaştı.
“İnsan-robot ilişkilerine adapte olunmalı”
Programın ikinci günündeki seminerde ise Robot İstihdam Ajansı Kurucusu Canan Alkın, öğrencilere “İnsan ve Robot Takımları, İnsan-Makine İşbirliği’ konulu sunumunu gerçekleştirdi. Teknolojinin gelişimi ile birlikte iş hayatında bir çok sektöre robotların ve farklı yazılımların çok hızlı bir şekilde giriş yaptığını anlatan Canan Alkın, “Artık bir çok sektörde robotlar ve yapay zeka insan gücünün yerini almaya başladı. Bu süreç bir çok sektörü etkileyecektir ancak bu iş yaşamında bu ürünlerin insanın yerini alacağı anlamına gelmez. Bu teknolojiler insanların iş yaşamındaki konforunun sağlanması için kullanılıyor. Bu gelişmeler artık dünyanın bir gerçeği, hızlı adapte olan avantajlarından faydalanabilen firmalar, hangi sektörde olursa olsun güçlenecektir” dedi.
Canan Alkın’ın sunumunun ardından ise BUİKAD geçmiş dönem başkanlarından, Sage Automotive Interiors & Diniz Holding Genel Müdürü İpek Yalçın’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde ise Robot İstihdam Ajansı Kurucusu Canan Alkın ve Teracity Yazılım A.Ş. Şirket Ortağı Osman Akın tecrübeleri aktardı.
Programın sonunda BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeyda Şençayır ve yöneticileri tarafından konuşmacılara günün anısına Atatürk portreleri hediye edildi.
Bu kapanacak 20 saniye