Bursa Kent Konseyi Afet Yönetimi Çalışma Grubu, kentin deprem riskine dikkat çekmek ve toplumun afetlere karşı hazırlıklı olmasını sağlamak amacıyla Merinos Yerleşkesi Koza Salonu’nda bir eğitim programı organize etti. Programın temel hedefi, deprem anında ve sonrasında doğru davranış modellerinin benimsenmesi olarak açıklandı.
Uzman Eğitmen Eşliğinde Doğru Müdahale Teknikleri
GEA Arama Kurtarma Ekoloji ve İnsani Yardım Grubu Bursa Ekip Sorumlusu Kemal Karadayı’nın eğitmenliğini üstlendiği programda; afet öncesi hazırlık süreçleri, sarsıntı anındaki panik yönetimi ve güvenli pozisyon alma teknikleri detaylandırıldı. Katılımcılara, kapalı ve açık alanlarda nasıl hareket edilmesi gerektiği ile tahliye sırasında sıkça yapılan hatalardan kaçınma yolları uygulamalı bilgilerle aktarıldı.
6 Şubat Deneyimleri Işığında Örneklemeler
Eğitimde teorik bilgilerin yanı sıra 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde sahada yaşanan somut olaylar üzerinden değerlendirmeler yapıldı. Gerçek vakalar üzerinden verilen örneklerle, doğru davranış biçimlerinin hayati önemi vurgulanırken, katılımcıların afet bilincinin pekiştirilmesi sağlandı.





Yorumlar