DOLAR
34,3494
EURO
37,4469
ALTIN
3.023,82
BIST
8.655,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
15°C
Bursa
15°C
Açık
Çarşamba Açık
17°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C

Bursa’da edebiyat tutkunları Sait Faik’in hayatını dinledi

Nilüfer Kütüphaneleri, ‘Yılın Yazarı Sait Faik’ etkinlikleri kapsamında bir işyerinde söyleşi düzenledi. Söyleşiye katılan Dr. Zeynep Zengin, “Son Kuşlar” kitabından öykü okuduğu Sait Faik’in edebi hayatını anlattı.

Zeynep Zengin, çalışanlara Sait Faik’i anlattı

Nilüfer Kütüphaneleri, Yılın Yazarı Sait Faik etkinlikleri kapsamında  farklı etkinliklerle  edebiyat tutkunlarını bir araya getirmeye devam ediyor. Etkinlikler kapsamında düzenlenen fabrika söyleşileri bu kez Ottonom  Mühendislik Çözümleri AŞ ve Fabrikası’nda

gerçekleşti. Nilüfer Kütüphaneleri Müdürü Şafak Baba Pala ve fabrika yöneticilerinin de katıldığı söyleşide Mimar Sinan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Zeynep Zengin çalışanlarla buluştu. Zengin, usta yazarın Son Kuşlar adlı kitabından kesitler sunarak, edebiyat yaşamına ışık tuttu.

Sait Faik’in ilk öyküsünü Bursa’da yazdığını hatırlatan Zeynep Zengin, “Sait Faik ilk öyküsünü Bursa’da ödev için yazmış ve öğretmeninden büyük övgüler almış. 18 yıllık edebiyat yaşamında bazı değişmeyen konular, temalar hep olmuş. O tabiat, doğa üzerine çok durmuş. Emekçilere kendi çabasıyla para kazanan insanlara çok önem vermiş. İlk dönem öykülerinin ardından genel insan sevgisine dönüşmüş hikayeleri. İnsan ilişkilerine ve doğaya bakışa açısına birçok öykü yazmış. Anlattığı insanlar üzerinden evrensele giden yolculuğu sıkça eserlerinde görürüz. Öykü anlayışı zaman içinde bazen değişimlere uğramış. İkinci döneminde yaşama sevinci insan sevgisi daha çok öne çıkmıştır. Çeşitli şehirleri mercek altına almış ve öykülerine kendi tarzıyla işlemiş” dedi.

Sait Faik’in modern hikayeciliğin yol açıcı ustalarından biri olduğunu vurgulayan Zeynep Zengin, “Onun öykülerinde hep insan sevgisi, doğa sevgisi ön plandadır. İkinci döneminde gözlemci bakış açısıyla modern öykülere yönelmiştir. Lüzumsuz Adam kitabıyla başlayan ikinci döneminde imza attığı eserlerle yeni kuşak yazarları da etkilemiştir. Sait Faik’in öyküleri değişirken insanları da etkileyen bir dili olduğuna da tanıklık ediyoruz edebiyatımız içerisinde. O insana ve doğaya bakışıyla örnek olan bir yazardır” diye konuştu.

Söyleşi sonunda Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Baba Pala, firma yöneticileri ve çalışanlarına teşekkür ederek, etkinliklere katılmaya davet etti.