Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Arkeoloji Festivali (Arkeofest) ile şehrin 8500 yıllık tarihini gözler önüne serdi.
Festival, iki gün boyunca her yaştan tarih meraklısını Arkeopark Açık Hava Müzesi’nde buluşturdu.
Festival kapsamında, sikke basımından demir dövmeye kadar 37 farklı atölyede tarihe yolculuk yapan katılımcılar, Rafadan Tayfa ekibinin gösterisiyle de keyifli bir gün geçirdi.
Tarihi bölgede kurulan stantları gezen katılımcılar, restorasyon, kilden çömlek yapımı, çarkta çömlek yapımı, kağıt atölyesi, fosil kolye yapımı, kalıp baskı, mancınık yapımı, güneş saati yapımı, ilkel el matkabı, sikke basım, mandal kukla, çini boyama, Hitit çivi yazısı, kumaş boyama, doğada ateş başlatma gibi birçok deneyimi keyifle yaşadı.
Aileleriyle festivale katılan çocuklar ise tekstil baskı, çömlekçi çarkı, çatlak yumurta boyama, kâğıt atölyesi, boyama, hazine avı gibi faaliyetlerle unutamayacakları bir gün geçirdi. Uzman personeller eşliğinde arkeoloji kazı yapan çocuklar, toprak altından buldukları çömlekleri büyük bir mutlulukla çıkardı. Alan içerisinde hazırlanan drama atölyeleriyle arkeoloji tutkunları zamanda yolculuk yaptı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, festival alanını gezip, atölye çalışmalarında çocuklara eşlik etti. BESAŞ standında çocuklarla birlikte ekmek hamuru hazırlayan Başkan Aktaş, fırının başında ekmeklerin pişme aşamasını da takip etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Arkeofest’in Bursa’nın zengin tarihini tanıtmak ve sevdirmek adına önemli bir etkinlik olduğunu söyledi. Aktaş, “Bursa, 8500 yıllık geçmişe sahip kadim bir şehirdir. Bu zengin tarihimizi gün yüzüne çıkarmak ve gelecek nesillere aktarmak için çalışıyoruz. Arkeofest, bu anlamda çok önemli bir görev üstleniyor. Festival, her yaştan vatandaşımızın ilgisini çekerek, tarihe olan ilgiyi artırmayı hedefliyor. Bu yıl festivalimizi daha da zenginleştirerek, katılımcı sayısını artırdık. Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Bu kapanacak 20 saniye