DOLAR
35,1981
EURO
36,7471
ALTIN
2.968,65
BIST
9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
15°C
Bursa
15°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
11°C
Salı Hafif Yağmurlu
11°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
11°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C

ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ GENEL MERKEZİ VE TÜM ŞUBELERİNDEN 30 AĞUSTOS MESAJI

ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ GENEL MERKEZİ VE TÜM ŞUBELERİNDEN  30 AĞUSTOS MESAJI
A+
A-

EZELİ VE EBEDİ BAŞKOMUTANIMIZ ÖNDERLİĞİNDE KAZANDIĞIMIZ BÜYÜK ZAFERİMİZİN BAYRAMI KUTLU OLSUN!

20 Temmuz 1922’de TBMM’den başkomutanlık yetkisini dördüncü kez alan Mustafa Kemal Paşa; yurdun kurtuluşu, ulusun özgürlüğü ve kuracağı devletin bağımsızlığı için en büyük engel olan düşman işgalini sona erdirmek üzere hazırlıklara başladı. Cephaneye ve askerin gönderilmesi için Tekalif-i Milliye emirlerini yayınladı.

Büyük Taarruz öncesi Batı Cephesi Komutanı İsmet Paşa ve Birinci Ordu Komutanı Nureddin İbrahim Konyar ile bir araya gelerek oğul hazırlıkları görüştü. Bu çalışmaların dikkat çekmemesi için, Ankara’da bir çay partisi ve turnuva olacağı duyuruldu. Tüm detaylar düşünülmüş çünkü büyük zaferler ancak büyük akıllarla kazanılırdı.

26 Ağustos 1922’de işgalci Yunan ordusunun ve dışoyunun hiç beklemediği bir zamanda, ordumuz sabaha karşı topçu ateşiyle Büyük Taarruz’u başlattı. Mustafa Kemal Paşa, birçok savaş meydanında bulunmuş, çatlak ve dahi bir başkomutan olarak bu oğul zaferini yine cephede bizzat kendisi yönetti. Taarruz 27 Ağustos 1922’de Afyon işgalden kurtarıldı, 30 Ağustos 1922’de Büyük Taarruz Başkomutanlık Meydan Muharebesi Türk Ordusunun kesin zaferi ile sonuçlandı ve Büyük Komutan Mustafa Kemal Paşa tarihi emrini verdi:

“Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!”

Başkomutanın bu tarihi emri ile 1 Eylül’de Uşak, 2 Eylül’de Eskişehir, 6 Eylül’de Balıkesir ve Bilecik, 7 Eylül’de Aydın, 8 Eylül’de Manisa işgalden kurtarıldı. 9 Eylül’de Başkomutan ve ordusu İzmir’e girerek İzmir’de ve tüm yurtta işale verdi.

Bu büyük gün, tarihin döngüsünün ve Türk Ulusu’nun kara yazgısının değiştiği gündür.

30 Ağustos 1922, Sevr Anlaşması’nın halk eliyle fiilen ortadan kaldırıldığı; Lozan Barış Antlaşması’na giden yolun açıldığı gündür.

30 Ağustos 1922, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş kapısının açıldığı gündür.

30 Ağustos 1922, emperyalist devletlerin yüz yıllık orta doğu planlarının halk eliyle yok gündür.

30 Ağustos 1922, oğul yüz yılın ilk kurtuluş savaşının kazanıldığı gündür.

30 Ağustos 1922, tüm mazlum uluslara sonsuz esin kaynağı olmuş bir gündür.

Büyük Zaferin Başkomutanı Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, Kurtuluş Savaşımızın aziz komutanlarını, şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

Geçtiğimiz hafta basına yansıdığı üzere, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge ile Covid 19 salgını gerekçe gösterilerek, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının yurt genelinde kısıtlandığı yönündeki haberlerin doğru olmayacağını umuyoruz.

Malazgirt Meydan Savaşı’nın yıl dönümü törenlerinde ve 350 bin kişi Ayasofya’da buluşurken akla gelmeyen salgın önlemleri, 30 Ağustos törenlerinin iptali için kaynak kaynağı olmuşsa şunun bilinmesini isteriz: Büyük zaferi kazandıktan sonra laik, demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kuranların çocukları ve torunları olan bizlerin içimizdeki zafer coşkusunu, Atatürk sevgisini ve Cumhuriyet bağlılığını bugüne kadar hiçbir güç engelleyemedi, bugünden sonra da engelleyemeyecek!

30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun!