DOLAR
35,1981
EURO
36,7471
ALTIN
2.968,65
BIST
9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
15°C
Bursa
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
11°C
Salı Hafif Yağmurlu
11°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
10°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
10°C

Çaresizlik üretimle umuda dönüşüyor

Çaresizlik üretimle umuda dönüşüyor
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan projelerle çaresizliğin umuda dönüştüğü yer olan Ürünlü Erkek Konukevi’nde tavuk yetiştiriciliği projesinde görev alan evsiz vatandaşlar, hem üretime katkı sağlıyor hem de sigortalı bir iş sahibi oluyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 12 ay boyunca evsizlere kapısını açtığı Ürünlü Erkek Konukevi’nde geçen yıl Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Yeni Bir Hayat’ projesi ile vatandaşlar farklı iş kollarında görev alıyor. Bu proje sayesinde Konukevi sakinleri hem üretimde aktif rol oynuyor hem de iş sahibi oluyor. Tavuk yetiştiriciliği, koyun yetiştiriciliği ve mantar üretiminde görev alan vatandaşlar, para kazanıyor ve sigortaları ödeniyor. Salma tavuk yetiştirmeye özen gösteren Konukevi sakinleri, sabah saatlerinde ilk önce kümesi temizliyor, tavukların yemini veriyor ve günlük yumurtaları topluyor. Kümesten günde 300 yumurta elde edilirken, birinci sınıf yumurta üretmeye özen gösteriliyor. Her iş kolunda 1’er kişi görev alırken, hayvanların bakımı veterinerler tarafından titizlikle yapılıyor. 325 tavuğun bakıldığı konukevinde 2020 yılından bu yana toplam 44 bin 40 adet yumurta üretildi. Elde edilen yumurtalar ise Tarım A.Ş ve BURFAŞ tarafından değerlendiriliyor. İsteyen personel, proje kapsamında üretilen yumurtaları Büyükşehir Belediyesi’nin yemekhanesinden satın alabiliyor.

“Burası terapi gibi”

Konukevinde tavuk yetiştiriciliği ve buna benzer projelerde yer alan vatandaşlar, “Burada günümüz çok güzel geçiyor. Sabah saat 06.00’da kalkıyoruz. Tavuğumuzu kümesten çıkarıyoruz. Etrafı temizliyoruz. Yemini ve suyunu verdikten sonra öğleden önce yumurtasını topluyoruz. Öğleden sonra da geri de kalan yumurtalar tekrar toplanıyor. Akşam ise yumurtaları sınıflandırıyoruz ve paketleyip kaldırıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz. Burası terapi gibi. Para kazanıyoruz ve sigortamız ödeniyor. Allah Büyükşehir Belediyesi’nden ve devletimizden razı olsun” diye konuştu.