DOLAR
34,5546
EURO
36,1936
ALTIN
2.985,38
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Kar Yağışlı
18°C
Bursa
18°C
Kar Yağışlı
Cumartesi Kar Yağışlı
6°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
8°C
Pazartesi Çok Bulutlu
7°C
Salı Parçalı Bulutlu
10°C
yildirimwebbanner

Çene bölgenizde ağrı mı hissediyorsunuz?

Ağzınızı kapattığınızda veya ısırırken, dişleriniz düzgün konumlanmıyorsa, uygunsuz kapanış denilen duruma sahip olursunuz. Üst üste binen, çarpık veya genel olarak yanlış hizalanmış dişler, bazı dişlerin karşıt diş grubuna, yani alt dişlerin üst dişlere karşı doğal olmayan bir şekilde durmasına neden olur. Bu olduğunda çene eklemine çok fazla baskı oluşur ve ağrılı çene sorunlarına neden olabilir.

Çene bölgenizde ağrı mı hissediyorsunuz?
A+
A-

Çene ekleminin, yani Temporomandibular Eklem(TME), kas, lif, disk ve kemiklerden oluşan karmaşık bir yapı olduğunu ifade eden Doç. Dr. İlhan Metin Dağsuyu, bu yapının doğru çalışmadığı durumlarda çene eklemi bozuklukları ortaya çıkabileceğini paylaştı.

Çene eklemi rahatsızlığı meydana geldiğinde, bir an için çene yerinden fırlayacakmış ya da kilitlenecekmiş gibi olur. Bazı durumlarda yemek yerken, konuşurken ya da dinlenme halinde ağrı oluşur, ağız çok geniş açılamayabilir, bazen de eklemlerden ses gelir.

Ortodontik tedaviler, dişlerin yanlış hizalanmasını çözebilir ve uzun süreli çene ağrısının giderilmesini sağlayabilir. Ortodontik tedavi, çarpık, yanlış hizalanmış veya üst üste binmiş dişlerin daha iyi hizaya getirilmesini sağlar. Dişler düzgün bir şekilde hizalandıkça, dişlerin gıcırdaması durdurulur ve çene ağrısına neden olan sürekli basınca maruz kalmaz.

Doç. Dr. İlhan Metin Dağsuyu, ’’ Diş hekiminize başvurduğunuzda, sizi muayene ettikten sonra tedavi için hekiminiz gece plakları veya splint (ısırma plağı) adı verilen apareyler kullanabilir. Semptomlarınız diş sıkma ve gıcırdatmadan (Bruksizm) kaynaklanıyorsa, ağız ölçünüz alınarak size özel yapılan bu splint (gece plağı) geceleri üst dişlere takılarak sürtünme ve baskıyı azaltılabilir. Bir diğer yöntem ise kas ve eklem içine yapılan Masseter Botoks uygulanabilir. Bu yöntem de kaslarda rahatlama sağlayabilir. Bu tedaviler yeterli olmamış ve sorun devam ediyorsa ortognatik cerrahi tedavi yöntemine başvurulabilir.’’ dedi.

ETİKETLER: , , ,

Bu kapanacak 20 saniye