DOLAR
34,2476
EURO
37,8082
ALTIN
2.930,92
BIST
8.900,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
32°C
Bursa
32°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Çınarönü Mahallesi’nde hak sahiplerine anahtar teslim edildi

Çınarönü Mahallesi’nde hak sahiplerine anahtar teslim edildi

Çınarönü Mahallesi Rezerv Alan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin anahtar teslim töreni, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve birçok yetkilinin katılımıyla gerçekleştirildi.

ESRA CAN

Çınarönü Mahallesi Rezerv Alan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında düzenlenen anahtar teslim törenine Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı İrfan Akkaya, Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, Çınarönü Mahalle Muhtarı Yusuf Ün, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BURSA BİR DEPREM KUŞAĞI ŞEHRİ

Törende konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa’nın bir deprem kuşağı şehri olduğunu hatırlatarak, “Kentimizi yenilemek, mevcut yapı stoğumuzu gözden geçirmek durumundayız. Yerel yönetimler olarak en temel işlerimizden biri de kenti yenilemek.” dedi.

Başkan Yılmaz, son beş yılda mülkiyet problemlerinin çözümü noktasında önemli adımlar attıklarını belirtti. “On binlerce hak sahibi hemşehrimizin tapu problemlerini çözdük. Değirmenönü, Karapınar, Demetevler ve Şirinevler gibi mahallelerde tapu ve imar uygulamalarımızı tamamladık.” diyerek, kentsel dönüşüm projelerinin hızla devam ettiğini ifade etti.

0-4064×3048-0-0#

YENİ YAŞAM ALANLARI OLUŞTURULACAK

Kentsel dönüşümün sadece eski binaların yıkılıp yenilerinin yapılmasından ibaret olmadığını vurgulayan Yılmaz, “Yaşam alanlarının da dönüştürülmesi gerekiyor. Yaptığımız çalışmalar, aynı zamanda bir ıslah ve iyileştirme çalışması.” dedi. Projelerde yeni binaların yanı sıra park, okul ve sağlık alanları gibi sosyal yaşam alanları oluşturmanın da hedeflendiğini söyledi.

0-4064×3048-0-0#

26 NOKTADA KENTSEL DÖNÜŞÜM

Başkan Yılmaz, “Yüz bin metrekarelik alanda planladığımız bu çalışmada, kırk bin metrekaresini sosyal yaşam alanlarına ayırdık. Şu anda Yıldırım’da tam yirmi altı noktada kentsel dönüşüm projeleri gerçekleştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşümün sadece belediyenin değil, tüm toplumun sorumluluğu olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Bu yükü hep birlikte el ele vererek kaldırmalıyız.” dedi.

Mollaarap Mahallesi’nde yaşanan toprak kaymasının ardından, bölgede yapılaşmanın doğru olmayacağına kanaat getirildiğini belirten Yılmaz, “TOKİ’nin uhdesindeki yirmi dönümlük arazide konut üretmeye karar verdik. Bu alanın on üç bin metresini konut alanı olarak belirledik.” diyerek, projelerin detaylarını paylaştı.

Konuşmaların ardından hak sahiplerine anahtarları teslim edildi.

0-4064×3048-0-0#