DOLAR
35,1981
EURO
36,7471
ALTIN
2.968,65
BIST
9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
8°C
Bursa
8°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
15°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
11°C
Salı Hafif Yağmurlu
11°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
11°C

Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılına Girerken Bavyera’daki Türk Toplumunun Durumu Ve Geleceği Paneller Dizisi

Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılına Girerken Bavyera’daki Türk Toplumunun Durumu Ve Geleceği Paneller Dizisi
A+
A-

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları ve Güney Bavyera’daki Türk Sivil Toplumunun işbirliği ve Münih Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği’nin katkılarıyla organize edilen “Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılına Girerken Bavyera’daki Türk Toplumunun Durumu Ve Geleceği Paneller Dizisi” Münih Merkez’de yer alan WilliGrafGymnasium Konferans Salonu’nda yapıldı. YTB adına Daire Başkanı Fatih Nişancı ve Bölge Koordinatörü Esra Yakupoğlu’nun katıldığı etkinliğe; Münih Başkonsolosu Süalp Erdoğan, Eğitim Ataşesi Dr. Akın Deveci, Ticaret Ataşeleri Recep Aslan ve Ali Bayraktar, Muavin Konsoloslar Nazan Deniz ve Ayşe Karasaç ile Güney Bavyera Türk Sivil Toplumu, Ataşelik bünyesinde görevli öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Başkonsolos Süalp Erdoğan’ın selamlama konuşması ile devam etti. Erdoğan konuşmasında; Münih Türk Sivil Toplumu’nun bir araya gelerek, deneyimlerini ve işbirliğini geliştirmesinin büyük önem taşıdığını ifade ederek, sivil toplumun gücünün anahtar rol üstlendiğinin altını çizdi. Erdoğan’ın ardından söz alan Eğitim Ataşesi Dr. Akın Deveci, son dönemde artan yükseköğretim öğrenci sayısına dikkat çekerek, sivil toplumla öğrencilerin bir araya gelmesinin önemine vurgu yaptı. YTB Daire Başkanı Fatih Nişancı ise selamlama konuşmasında YTB ile sivil toplum arası işbirliğine önem verdiklerini söyleyerek, gerçekleştirilen programdan memnuniyetini dile getirdi.

Selamlama konuşmalarının ardından YTB Daire Başkanı Fatih Nişancı’nın moderatörlüğünde “Bavyera’daki Tük Sivil Toplum   Kuruluşlarının durumu, başarıları, deneyimleri” paneli gerçekleştirildi. Panelde;

UID adına Vedat Göktaş, DİTİB adına Recep Bal, IGMG adına Ömer Korkmaz, Münih Türk Kültür Merkezi adına Eyüp Tanrıverdi, Augsburg Veliler Birliği Derneği adına Ufuk Sayın, Münih Türkgücü adına Taşkın Akkay, Süryani Toplumu adına DaniyelAkgüç, Türk Alman Dostluk Federasyonu adına Cihan Sendan konuşmacı olarak yer aldı. Sivil toplumun geride bırakılan süreçteki deneyimlerini ve faaliyetlerini paylaşarak, geleceğe yönelik planlarını aktardığı oturum büyük ilgi topladı.

Münih Türkoloji Kürsüsü Başkanı, Prof. Dr. Mehmet Hacısalihoğlu’nun oturum başkanlığını yaptığı ikinci panelde ise “Bavyera’da yükseköğretim öğrencilerinin durumu, sorunları, toplumla ilişkileri ve Bavyera Yükseköğretiminde öğrencilerimizin bilimsel araştırmalardaki yeri ve konumu” ele alındı. Panelde FOM Hochschule’den Prof. Dr. Kemal Orak, TUM’dan Dr. Utku Çulha, YEK Akademi adına Levent Karadağ, Göçmenler Parlamentosundan Erken Yüksel ve doktora öğrencisi Bengi Sargın konuşmacı olarak yer aldı. Dikkat çekici panelde, öğrencilerin sorunları kadar sivil toplum ile öğrencilerin bir araya getirilmesi konusunda yapılabilecekler gündeme getirildi. Türk kökenli yükseköğretim öğrencilerinin bilimsel araştırma ve çalışmalara önemli katkı sunduğunun ifade edildiği oturumda, Türk kökenli öğrencilerin konumu detaylarıyla ele alındı.

Günün son oturumunda Eğitim Ataşesi Akın Deveci oturum başkanlığı yaptı. “Bavyera’da Türk Dili ve Türk Kültürü Derslerinin Durumu ve Türk Kültürünün Görünürlüğünün arttırılması” başlığını taşıyan panelde Augsuburg Üniversitesi’nden Senem Şahin, Türkçe Öğretmeni Aynur Kılınç, Münih Türk Veliler Birliği Derneği’nden Hüseyin Delemen ve Türkçe derslerine düzenli katılmış öğrenci Furkan Koçak yer aldı. Velilerin derslere gösterdiği ilginin arttırılması gerektiğinin vurgulandığı oturumda, Türkçe eğitiminin öğrencilere sağlamış olduğu kazanımlar vurgulandı. Panellerin ardından birlikte yenilen yemekle tamamlanan etkinlikte, iki yüze yakın katılımcı yer aldı. Katılımcıların, ilk kez düzenlenen böylesi bir etkinliğin tekrarına yönelik taleplerinin olduğu ve memnuniyetlerini ifade ettikleri gözlemlendi.