Osmangazi Belediyesi, Cumhuriyet’in 102’nci yılı kutlamaları kapsamında Bursa Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği (BURFOD) iş birliğiyle hazırlanan “Cumhuriyet ve Bursa” Fotoğraf Sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde açılışı yapılan sergiye Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, BURFOD Başkanı Serpil Savaş, Başkan Yardımcısı Fahrettin Beceren, Bursa Eski Eserleri Sevenler Kurumu Başkanı Mesut Özkeser, merhum iş insanı İhsan Celal Antel’in oğlu Afif Antel ve eşi Oya Antel ile çok sayıda davetli katıldı.
Cumhuriyet coşkusunu Bursa’nın tarihi dokusuyla buluşturan sergide, farklı dönemlere ait 50 fotoğraf yer aldı. Fotoğraflar, Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki kent yaşamına, bayram kutlamalarına ve Bursa’nın kültürel dönüşümüne ışık tuttu.

“Bu kareler şehrin belleğini yaşatıyor”
Açılışta konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, serginin kentin geçmişine dair önemli izler taşıdığını belirterek, “Bursa, Cumhuriyet tarihinde ve Atatürk’ün yaşamında çok özel bir yere sahip. Ancak geçmiş dönemlere ait pek çok belge ve fotoğraf bugüne ulaşamamış durumda. Bu kareler, şehrin belleğini oluşturan en değerli hatıralardır. Hem bugünün hem de gelecek kuşakların geçmişi tanımasına katkı sağlayacak. Cumhuriyetimizin 102’nci yılı kutlu olsun, nice 102 yıllara” dedi.
“Sergimiz belge niteliği taşıyor”
BURFOD Başkan Yardımcısı Fahrettin Beceren ise serginin tarihsel bir sorumluluk taşıdığını vurguladı:
“Geçmişle bağımızı unutmadan geleceğe taşımak hepimizin görevi. Bursa’nın güçlü bir hafızası yok, ancak Antel ailesi ve Eski Eserleri Sevenler Kurumu Başkanı Mesut Özkeser gibi isimler bu boşluğu büyük bir özveriyle dolduruyor. Sergimiz, belge niteliğinde bir çalışmadır ve geleceğe ışık tutacak önemli veriler sunuyor.”
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Başkan Erkan Aydın, sergide yer alan fotoğrafları Afif ve Oya Antel eşliğinde gezerek incelemelerde bulundu ve Antel ailesine teşekkür hediyesi takdim etti.
“Cumhuriyet ve Bursa” Fotoğraf Sergisi 10 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek.







Yorumlar