DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Açık
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Demirtaş’ta Ana Kucağı Açıldı, 80 Çocuk Eğitim Görmeye Başladı

Demirtaş’ta Ana Kucağı Açıldı, 80 Çocuk Eğitim Görmeye Başladı
A+
A-


Bursa Büyükşehir Belediyesi, Demirtaş’ta Ana Kucağı Açtı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, okul öncesi eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi’nde Ana Kucağı açtı. Bu dönem başında eğitime başlayan Ana Kucağı’nda 80 civarında öğrenci eğitim görüyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz olarak sunduğu Ana Kucakları, dar gelirli ailelerin çocuklarının da okul öncesi eğitim hizmetlerinden faydalanabilmesini sağlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun olarak eğitim veren Ana Kucakları, çocukların sosyal, duygusal, bilişsel ve fiziksel gelişimlerine katkıda bulunuyor.

Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Ana Kucağı’nı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çocuklarla sohbet etti. Hayvanları Koruma Günü kapsamında kedi evi yaparak, önemli bir farkındalığa imza atan çocuklara eğitim hayatlarında başarılar diledi.

Okul öncesi eğitim, çocukların geleceği

Okul öncesi dönemin bir çocuğun gelişimi için çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Aktaş, “Hayat boyu devam edecek önemli serüvenin ilk aşamaları. Biz sorumlu belediyecilik anlayışıyla gerçekten insanların hayatına dokunmaya çalışıyoruz. Belki birileri çok rahatlıkla anaokullarına ulaşabiliyor ama ulaşamayan ailelerimiz de var. Bursa’nın dört bir yanında 29 ayrı noktada bu hizmeti vermeye devam ediyoruz. Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Ana Kucağı’mız da bu dönem başında eğitime başladık. Şu an itibariyle 80 civarında öğrencimiz var ama inşallah bu sayı giderek artacak. Şehriyle barışık, annesine, babasına ve büyüklerine saygılı, küçüklerini seven, eşyasını koruyan, sokak hayvanlarına karşı duyarlı, doğaya karşı duyarlı, çevresini koruyan, çalışkan, gayretli, hedefleri olan vatan, millet, bayrak yolunda gerçekten gözünü hiçbir şeyden esirgemeyen nesiller yetişsin istiyoruz. Ve bu noktada da yavrularımıza yatırım yapıyoruz” diye konuştu.

Hayvanları Koruma Günü’nde kedi evi yaptılar

Demirtaş Ana Kucağı’nda eğitim gören çocuklar, Hayvanları Koruma Günü kapsamında kedi evi yaptı. Başkan Aktaş, çocukları ziyaret ettiğinde, kedi evini de inceledi.

Başkan Aktaş, “Çocuklarımız, Hayvanları Koruma Günü’nde çok güzel bir farkındalık oluşturdular. Biz de onlara destek olmak istedik. Kediler için yaptığımız bu ev, onların sıcak bir yuvası olacak” diye konuştu.