DOLAR
35,1981
EURO
36,7471
ALTIN
2.968,65
BIST
9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
14°C
Bursa
14°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
11°C
Salı Hafif Yağmurlu
10°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
10°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
11°C

Deprem bölgelerinde online eğitim kararı

Deprem bölgelerinde online eğitim kararı

YÖK, depremden etkilenen bölgelerdeki üniversitelerin 2023-2024 eğitim ve öğretim yılını online olarak devam ettirmesine izin verdi.

2023-2024 eğitim ve öğretim yılına dair Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından alınan yeni kararlar öğrenciler ve üniversiteler arasında merak konusu olmaya başladı. Bu kararlara göre, depremlerden en çok etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerindeki üniversitelerin 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı online olarak devam edecek. Bu kararın yanı sıra, bölgedeki öğrencilere bazı haklar da tanındı.

Yükseköğretim Kurulu’nun aldığı kararlar şu şekilde:

  1. Online Eğitim: Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’daki üniversitelerin mevcut fiziksel durumları, barınma imkanları gibi faktörler göz önünde bulundurularak, bu illerdeki üniversitelerin 2023-2024 eğitim ve öğretim yılına mahsus olarak online eğitime geçmelerine izin verilecek. Üniversite senatoları, hangi program ve sınıflarda yüz yüze, hangi program ve sınıflarda uzaktan eğitim yapılacağına karar verecek.
  2. Özel Öğrencilik Hakkı: Uzaktan eğitim veya yüz yüze eğitim alacak öğrencilerden talep edenlere, özel öğrencilik hakkı tanınacak. Bu kapsamda, kayıtlı oldukları programla eşdeğer ve öğretim dili aynı olan diğer devlet üniversitelerindeki programlarda özel öğrenci olarak eğitim alma imkanı sunulacak.
  3. Öğretmenlik Uygulaması: Öğrenciler, uzaktan eğitimle devam eden dersler haricinde “öğretmenlik uygulaması” dersini yüz yüze almak istediklerinde, bulundukları illerdeki üniversitelerde bu dersi alabilecekler veya sadece bu ders için özel öğrencilik başvurusu yapabilecekler.
  4. Kayıt Dondurma Hakkı: Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’daki üniversitelerde kayıtlı olan tüm öğrencilere, eğitim öğretim süresine dahil edilmeden bir yıl kayıt dondurma hakkı verilecek. Bu, öğrencilere ek bir esneklik sağlayacak.

Bu kararlar, depremlerden en fazla etkilenen bölgelerdeki öğrencilerin eğitimlerini sürdürmelerine ve ihtiyaçlarına daha iyi yanıt verebilmelerine olanak tanımayı amaçlıyor. YÖK, bu önlemlerle depremzedelerin eğitim hayatlarının daha az etkilenmesini sağlamayı hedefliyor.

ETİKETLER: , ,