DOLAR
35,1564
EURO
36,6793
ALTIN
2.956,96
BIST
10.025,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Karla Karışık Yağmurlu
7°C
Bursa
7°C
Karla Karışık Yağmurlu
Pazar Çok Bulutlu
9°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Salı Açık
12°C
Çarşamba Açık
13°C

Diyarbakırlı kadınların 2021 planını anlattı (Özel Haber)

Diyarbakırlı kadınların 2021 planını anlattı (Özel Haber)
A+
A-

TOBB bünyesinde çalışma yürüten Diyarbakır KAGİK Başkanı Zülal Koç, 2021 yılı planını anlattı. Kadınların finansa erişimde sorunlar yaşadığını belirten Koç, “Kadınlarımızın finansa ulaşması zor. Finansa ulaşmayı biraz daha kolaylaştırırsak KOSGEB gibi, Kırsal Kalkınma Ajansı gibi yerlere ulaşmalarını kolaylaştırırsak kadınlar ekonomik alanda daha rahatlamış olur” dedi

Berfin Özdemir – Yağmur Ensari (DİYARBAKIR YENİGÜN)
Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu (KAGİK) Başkanı Zülal Koç, 2021 yılı hedefleri ve çalışmalarını anlattı. Kadınların finansa erişimde sorun yaşadığını dile getiren Koç, KOSGEB, Kırsal Kalkınma Ajansı ve bankaların kadın girişimciler için destekleyici yeni çalışmalar yapması gerektiğini söyledi. Koç, verilen desteklerde denetim mekanizmasının güçlendirilerek daha fazla kadının finansal destek alması için çalışma yapacaklarını dile getirdi.

‘Kadınlar daha görünür olacak’

Kadınların görünürlüğünün artması için eğitim programları düzenlediklerini söyleyen Koç, 2021 planında kadınların daha görünür olması ve ekonomik olarak rahatlayacakları çalışmalar yapacaklarını belirterek, “Şuanda dijital dünya içerisindeyiz. Online pazarda kadınlar nasıl yer alabilirler diye çalışmalar yapacağız. Eğitimlerimizi vermiştik ama tekrar o eğitimleri vereceğiz. Belediyenin birçok birimiyle beraber hareket ediyoruz. Tamamen cinsiyet eşitliği ile ilgili muhtarlarımızla bir araya geliyoruz. Bağlar Muradiye Mahallesinin ilk kadın muhtarı Dilek Demir ile bir araya geldik, gelmeye de devam edeceğiz” diye konuştu. Koç, KAGİK olarak 63 kişi olmalarına rağmen alt çalışma gruplarında kadınların olduğunu söyledi.

 ‘Kadınlar tek çatı altında buluşacak’

Kadınların daha görünür ve daha etkin olmaları için Kalkınma Ajansına proje sunduklarını belirten Zülal Koç, TOBB adı altında çalışma yapmak istediklerini kaydetti. Sayı hedeflerinin olmadığını ifade eden Koç, “En yüksek rakamda kadına ulaşmaya çalışacağız. Bu oluşumları yapınca zaten küme küme, grup grup yeni oluşumlar oluşturmuş olacağız. Biz çatı olarak yolu açmaya çalışıyoruz. Yolu açarsak zaten herkes o yola çıkar ve o yol sırf kadınlarla dolar. 81 ilimizde eylem planlarımız var. Bu planlarımızı gerçekleştireceğiz. TOBB KAGİK aktif olarak kadınlarımızın yanında bulunacak. Kadın sayısını arttırmak istiyoruz. Ekonomik alanda güçlü kadınlar oluşturmamız gerek” diye konuştu.

‘Kadınlar finansal destek bekliyor’

Öte yandan girişimci kadınların yaşadığı finanasal sorunlara çözüm üretmek için çalışma başlattıklarının altını çizen Koç, amaçlarının KOSGEB’in kontrol mekanizmalarını geliştirerek, daha iyi denetim mekanizmalarını en iyi şekilde yaparak bunu biraz daha yumuşatmak istediklerini söyledi. Bu sayede ön ödeme, ön sermaye gibi kadınların finansa ulaşmada kolaylık sağlanabileceğini öne süren Koç, “Özel bankalara, devlet bankalarına da büyük iş düşüyor. Kadınlara yönelik kredi destekleri var ama bunlara ulaşımın daha kolay olması gerekiyor. Pandemi sürecinde yapılan işlerin sürdürülebilmesi biraz zor olduğu için geri ödemede kolaylık sağlanmalıdır” dedi.