DOLAR
34,5712
EURO
36,2196
ALTIN
2.988,34
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Kar Yağışlı
18°C
Bursa
18°C
Kar Yağışlı
Cumartesi Kar Yağışlı
6°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
8°C
Pazartesi Çok Bulutlu
7°C
Salı Parçalı Bulutlu
10°C
yildirimwebbanner

Eski Bakan Maraş’tan “Sultan Alaeddin Keykubat” romanı

Eski Bakan Maraş’tan “Sultan Alaeddin Keykubat” romanı
A+
A-

Eski Kültür Bakanı Gökhan Maraş, Anadolu’nun Moğollar tarafından işgal edilmesine karşı en büyük mücadeleyi veren ve cihan devleti Osmanlı’nın doğuşuna öncülük eden Şeyh Edebali ve Ahi Evran-ı Veli’nin hayat hikayesini anlatan kitaplardan sonra Sultan Alâeddin Keykubat isimli romanı okuyucu ile buluştu.

KIRŞEHİR (İGFA) – Kültür Bakanlığı sonrasında Kırşehir’de 3 dönem Baro Başkanlığı yapan ve tarihe olan merakıyla bilinen Avukat Gökhan Maraş, “Sultan Alâeddin Keykubat” adlı romanı okurlarla buluştu.

Ahiliği Kırşehir’den dünyaya tanıtan Ahi Evran ve Osmanlı beyliğinin devlet haline dönüşmesinde büyük emeği olan Kırşehir doğumlu Şeyh Edebali’nin romanlarının ardından Sultan Alâeddin Keykubat isimli eseri satışa sunan Maraş, Anadolu Selçuklularının ilk 10 sultanı yıldız gibi parlak, devleti yükselten kişiler olduğunu söyledi. Keykubat’ın çok iyi bir diplomat ve asker olduğunu kaydeden Maraş, “Keykubat, dünyada ilk defa ticaret yapan kervanlar için devlet sigortası kavramını getirmiştir. Selçuklu ülkesiyle ticaret yapan bütün kervanlar, karada ve denizde eşkıyanın ve haramilerin vereceği zarara karşı Selçuklu Devleti’nin teminatı altındadır. Bunun dünyada bir örneği yoktur. Sultanın amacı, ülkesindeki ticareti geliştirerek, halkının ve devletinin zenginleşmesini sağlamaktır” dedi.  

Bu kapanacak 20 saniye