Tevfik ŞENDÖL -Turan KAYA/ FREİSİNG
İftar programına T.C. Münih Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Doç. Dr. Akın Deveci, Helmut Petz ve eşi, Freising Belediyesi adına Belediye Başkanı’nın temsilcisi Nico Heitz, belediye meclis üyeleri, kilise temsilcileri, okul müdürleri, Entegrasyon Meclisi üyeleri ile cami yöneticileri katıldı.

Moderatörlüğünü Ubeyd Korkmaz’ın yaptığı program, Veysel Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Cami Başkanı Ömer Korkmaz, selamlama konuşmasında Ramazan ayının hikmetine değinerek, bu mübarek ayın insanı iyiliğe ve güzelliğe yönlendirmesi, aynı zamanda Allah’a yakınlaşmaya vesile olması gerektiğini ifade etti. Korkmaz ayrıca, Müslümanların artık yaşadıkları toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak, “Topluma yük değiliz; aksine sorumluluk alarak katkı sağlayan bireyleriz” dedi.
Programda söz alan Alman yetkililer de düzenlenen Ramazan iftar programından ve kurulan diyalog ortamından duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Akın Deveci ise konuşmasında Ramazan iftarlarının toplumlar arasında birlik ve beraberliği güçlendiren önemli buluşmalar olduğuna dikkat çekti.
İftarın ardından misafirlere cami ve İslam hakkında daha ayrıntılı bilgiler verildi. Samimi sohbetler eşliğinde içilen çayların ardından program, günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.






Yorumlar