DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
26°C
Bursa
26°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
29°C
Pazartesi Çok Bulutlu
30°C
Salı Hafif Yağmurlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
30°C

Güney Kore ve ABD’den Türkiye’ye Ambulans Desteği

Güney Kore ve ABD’den Türkiye’ye Ambulans Desteği
16.07.2024
A+
A-

Güney Kore ve ABD, Küresel Bağış Projesi kapsamında Türkiye’ye hasta nakil ambulansı bağışladı

Güney Kore ve ABD, Küresel Bağış Projesi kapsamında Türkiye’ye hasta nakil ambulansı bağışladı.  Proje kapsamında alınan 80.540 dolarlık nakil ambulansı Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Hastanesi’ne törenle teslim edildi.

Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada Ankara Kavaklıdere Rotary Kulübü  Dönem Başkanı Esen Çaltuğ,  hasta nakil ambulansı için Güney Kore ve ABD dışında Türkiye’den de 11 kulübün destekleri ile bağışın gerçekleştirildiği belirtildi. Çaltuğ, “ 2023-2024 döneminde gerçekleştirdiğimiz önemli bir projeyi duyurmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Güney Kore Rotary bölgelerinin anlamlı desteği ile Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Hastanesi’ne hasta nakil ambulansı bağışladık. Küresel Bağış Projesi kapsamında gerçekleştirilen bu önemli bağış, törenle teslim edildi.” Dedi.

Projenin hayata geçirilmesinde Güney Kore’den büyük destek sağlandığını ifade eden Çaltuğ, bu ulusları işbirliği ile sağlık alanında önemli bir adım  atıldığını ifade etti. 

Ambulans bağışı projesinin koordinasyonunda Rotary 2430 Bölge Guvernörü Teoman Kaynar ve 2430 Bölge Vakıf Komitesi Başkanı Geçmiş Dönem Guvernörü (GDG) Canan Ersöz’ün önemli destekleri olduğuna dikkat çekilen açıklamada  projenin, yalnızca Güney Kore ve Amerikan Rotary bölgelerinden değil, aynı zamanda Türkiye’den Ankara Kavaklıdere Rotary Kulübü ve 2430. Bölge’nin 11 kulübünden de destek aldı. Destek veren kulüpler arasında Adana Güney, Ankara Bahçelievler, Ankara Beysukent, Ankara Çayyolu, Ankara Emek, Ankara Gazi, Ankara Kızılay, Ankara Tunalı Hilmi, Ankara Tandoğan Rotary kulüpleri bulunuyor.

Küresel Bağış Projesi kapsamında bağışlanan hasta nakil ambulansı ile  hastanenin hasta nakil hizmetlerinin daha da güçlendiği belirtilen Çaltuğ, “Bu anlamlı bağış, toplum sağlığına önemli bir katkı sunacak ve nakil ve müdahale gerektiren durumlarda hastaların hayatını kurtaracak. Bu değerli girişim, uluslararası dayanışma ve yardımlaşma ruhunu bir kez daha gözler önüne serdi.” şeklinde konuştu.