DOLAR
34,2574
EURO
37,5929
ALTIN
2.920,62
BIST
9.123,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
28°C
Cuma Yağmurlu
25°C

Gürsu Belediyesi Gıda Fuarı’nda stant açan tek belediye oldu

Gürsu Belediyesi Gıda Fuarı’nda stant açan tek belediye oldu

Gürsu Belediyesi Bursa Food Point Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’nda yer alan ilk ve tek belediye olarak, yeni tarım projelerini, yerli ve yabancı konuklara tanıttı. Yabancı heyetleri de standında ağırlayan Gürsu Belediyesi ilçedeki kooperatifler ile heyetleri de bir araya getirdi.

Bursa Food Point Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı, Merinos Fuar alanında, 72 gıda firmasının katılımıyla gerçekleştirildi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nca, Bursa’nın sahip olduğu ekonomik ve beşeri zenginliklerin yeni işbirlikleri ile küresel pazarda sergilenmesi amacı ile geliştirilen Fuar’da, URGE programı kapsamında yüz yüze iş görüşmelerine de imkan sunuldu.

Gürsu Belediyesi’nce oluşturulan stantda, ilçede üretilen ürünler doğrudan tüketici ile buluşturulurken, misafir edilen ticari heyet ve kurumlara da ürünlerin tanıtımı yapıldı.

YABANCI ALIM HEYETLERİ GÜRSU’DA AĞIRLANDI

“İlçemizi Marmara’nın tarımsal üretim merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Bu amacımız doğrultusunda Gürsu’muzu özellikle meyvecilikte bir cazibe merkezi yapmak istiyoruz. Bunun için ilk adımı attık. ARGE müdürlüğümüz bünyesinde kısa adı GÜRTAM olan Gürsu Belediyesi Tarımsal Araştırmalar Merkezi’ni kurduk. BTSO ile iş birliği yaparak ilçemizde kısa adı URGE olan Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projesini başlattık. Arkadaşlarımız ilçemizdeki tüm çiftçilerimizi, soğuk hava depolarını ve tarımsal işletmeleri ziyaret ederek sorun ve önerilerini dinliyorlar. GÜRTAM üzerinden, Gürsu ovamıza, tarımla uğraşan çiftçilerimize ve işletmelerimize fayda sağlayacak birçok faaliyet gerçekleştireceğiz. Amacımız bölgenin tarımsal potansiyelini harekete geçirmek, sorunlara hep birlikte çözüm üretmek ve uluslararası rekabet gücünü arttırmak” dedi.

Katar, Sudi Arabistan, Doha, İngiltere, Hollanda, Moldova, Kosova, Azerbaycan, Bosna Hersek’ten gelen firmalar fuar kapsamında Gürsu’daki kooperatifleri de ziyaret ettiler.