DOLAR
34,3494
EURO
37,4469
ALTIN
3.023,82
BIST
8.655,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
15°C
Bursa
15°C
Açık
Çarşamba Açık
17°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C

HAMİLELERE SICAK HAVA UYARISI…

HAMİLELERE SICAK HAVA UYARISI…
A+
A-

Son günlerde artan hava sıcaklıklarına karşı uzmanlar yaşlıları ve çocukları uyarırlarken bir hatırlatma da hamileler için geldi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nuray Kuzukıran, “Hamile kadınlar sıcak havalarda daha fazla sıcaklık hissedebilir ve artan hormon seviyeleri, terleme üzerinde etkili olabilir. Sıcağa maruz kalmak, hamilelik döneminde daha yoğun etkiler göstermektedir” dedi.

Hamilelik sırasında bazal vücut ısısının progesteron hormonunun etkisiyle genellikle arttığını söyleyen Op. Dr. Nuray Kuzukıran, “Hamilelik sırasında vücut ısısı artışı, genellikle hafif ve tolerans edilebilir düzeydedir.  Aşırı sıcak ortamlarda uzun süre kalmak, yüksek fiziksel aktivite düzeyleri, yeterli sıvı alımının olmaması ve yüksek nem, sıcak çarpması riskini kolaylıkla artırabilir” şeklinde konuştu.

Hamile bir kadında güneş çarpması belirtilerinin yüksek ateş, baş ağrısı ve baş dönmesi, hızlı kalp atışı, nefes darlığı ve bilinç kaybı ile bayılma olarak ortaya çıkabildiğini ifade eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nuray Kuzukıran şunları söyledi;

Hamile kadınların bazı önlemler alarak sıcak çarpmasından korunması mümkündür. Sıcak günlerde dışarda uzun süre kalmamaya dikkat edilmelidir. Bol ve hafif giysiler giyilmelidir. Serin ve klimatize edilmiş mekanlarda vakit geçirilmelidir. Bol miktarda su içilmeli ve susuz kalmamaya özen gösterilmelidir. Vücut ısısını artırabilecek fiziksel aktiviteler serin saatlerde yapılmalı, elektrolit içeren içecekler tüketilmelidir.”

Op. Dr. Nuray Kuzukıran açıklamasını, “Unutmamalıdır ki her gebelik farklıdır ve bazı gebeler diğerlerinden daha hassas olabilir. Bu nedenle, gebelerin kendisini dinlemesi ve eğer herhangi bir endişe olması durumunda doktoru ile iletişime geçmesi önerilir. Sağlıklı bir gebelik için düzenli kontroller ve dikkatli davranışlar oldukça önemlidir” diyerek tamamladı.