DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

İçişleri Bakanlığı’ndan uluslararası operasyon

İçişleri Bakanlığı, kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 13, ulusal seviyede aranan 1 olmak üzere toplam 14 suçlunun yurt dışında yakalanarak Türkiye’ye iade edildiğini açıkladı.

Giriş: 28.01.2026 14:17
Paylaş
İçişleri Bakanlığı’ndan uluslararası operasyon

Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, söz konusu şahısların Gürcistan, Almanya, Ermenistan, Hırvatistan ve Karadağ’da yakalandığını belirterek, “Kırmızı bültenle aradığımız 13 suçlu ile ulusal seviyede aradığımız 1 suçluyu ülkemize getirdik.” ifadelerini kullandı.

Çirkinler suç örgütü yöneticisi Hırvatistan’da yakalandı

Bakanlık açıklamasında, “Çirkinler Organize Suç Örgütü” yöneticisi olduğu belirtilen Cihat Altunç’un, Hırvatistan’da yakalanarak Türkiye’ye iade edildiği bildirildi. Altunç’un; suç işlemek amacıyla örgüt kurma, hırsızlık, mala zarar verme, iş yeri dokunulmazlığını ihlal etme, basit yaralama, nitelikli konut dokunulmazlığını ihlal etme, yağma ve hükümlü veya tutuklunun kaçması suçlarından kırmızı bültenle arandığı belirtildi.

Gürcistan’da yakalanan suçlular

Gürcistan’da yakalanan ve kırmızı bültenle aranan şahıslar arasında;

  • S.A. (ruhsatsız silah ve mühimmat bulundurma),

  • O.R.Y. (yağma),

  • K.İ. (kasten öldürmeye teşebbüs),

  • A.A. (kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kasten yaralama),

  • K.K. (kasten öldürme, yağma),

  • M.A. (örgüt üyeliği, yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma),

  • E.K. (hırsızlık, resmi belgede sahtecilik),

  • S.Y. (uyuşturucu ticareti, silahla tehdit, mala zarar verme) yer aldı.

Ayrıca C.B. isimli şahsın yağma ve hükümlü veya tutuklunun kaçması suçlarından ulusal seviyede arandığı ve Gürcistan’da yakalandığı bildirildi.

Diğer ülkelerdeki yakalamalar

Almanya’da yakalanan kırmızı bültenli şahıslardan M.A.Y.’nin hırsızlık ve konut dokunulmazlığını ihlal, A.M.’nin ise kasten öldürme suçlarından arandığı belirtildi.
Ermenistan’da yakalanan D.G.’nin nitelikli kasten öldürme, nitelikli yağma ve resmi belgede sahtecilik suçlarından arandığı açıklandı.
Karadağ’da yakalanan H.S.Ç.’nin ise dolandırıcılık suçundan kırmızı bültenle arandığı ifade edildi.

İçişleri Bakanlığı, suç ve suçlularla mücadelenin yurt içinde olduğu kadar uluslararası alanda da kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı.

Yorumlar

Haber Arama