DOLAR
34,4317
EURO
36,1497
ALTIN
2.959,80
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
19°C
Cumartesi Kar Yağışlı
6°C
Pazar Az Bulutlu
7°C
Pazartesi Açık
9°C
yildirimwebbanner

İhracatta devlet destekleri oranı yüzde 63

İhracatta devlet destekleri oranı yüzde 63
A+
A-

Brand Finance tarafından hazırlanan Türkiye’nin En Değerli 100 Markası raporuna göre, en değerli 100 markanın toplam değeri 21,45 milyar dolar. Hizmet sektörü markalarının toplam marka değerindeki payı yüzde 70 olurken, sanayi sektörü markalarının payı yüzde 30.

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance Türkiye’nin gerçekleştirdiği Türkiye’nin En Değerli 100 Markası araştırmasına göre, listedeki 100 markanın toplam değeri 21,45 milyar dolar. Bu yıl en değerli markalar arasına 7 yeni marka katıldı. Toplam marka değeri içerisinde sanayi sektörü markalarının yüzde 30, hizmet sektörü markalarının ise yüzde 70 payı bulunuyor. Türkiye’deki şirketler, markalaşma yolunda devlet desteklerinden faydalanarak dünya pazarında daha güçlü adımlarla ilerliyor.

Marka bilinci artıyor

Türkiye’nin devlet destekli ilk marka programı Turquality, uluslararası arenada yer almak isteyen şirketleri daha fazla katma değer ve pazar payı ile güçlü markalar arasında yer almaları için teşvik ediyor. Program, şirketlerin global pazarlarda rekabet edebilecek kurumsal yapıya ulaşabilmesi için pazara giriş, istihdam, yazılım, ofis, depo, tanıtım, marka tescili gibi giderlerinde destek sağlıyor. 23 Kasım 2004 tarihinde yürürlüğe giren Turquality programı, Türk şirketlerinin marka bilincini artırmayı hedefliyor.

Bütçenin yüzde 63’ü desteğe ayrıldı

Turquality programının markalaşma potansiyeli olan yerli şirketlerin global bir marka olmaları için finansal kaynak sağladığını belirten IFASTURK Mali Müşavirlik ve Denetim Kurucusu Mesut Şenel, “Program, sektörlere sağladığı finansal desteği yurt dışında e-ticaret yapan şirketlere de sağlıyor. Ticaret Bakanlığı, 2021 yılı bütçesinde ihracatta devlet destekleri oranının yüzde 63 olarak öngörüldüğünü açıkladı. Turquality gibi Türk şirketlerinin yurt dışında olumlu bir marka algısı yaratmasına katkı sunan destek programları hakkında tecrübeli danışman ekibimizle şirketlere danışmanlık hizmeti veriyoruz.” dedi.

Bu kapanacak 20 saniye